Foto: Beeld een van de voorgaande edities van de Bavoloop.

(Bron: internetbode – Foto: Sandra Smits)
Door: Addo Sprangers

De Bavoloop Rijsbergen is weer in aantocht. Hét hardloopevenement van de regio staat op de agenda voor zaterdag 18 juni 2022.

Twee jaar kon de Bavoloop vanwege het coronavirus niet doorgaan, maar dit jaar is het dan toch weer zover en vindt de 33ste editie plaats. “En daar zijn we best trots op,” zegt Michiel Claessens, lid van de aan de Bavoloop verbonden pr- en sponsorcommissie. “Zeker nu we zien dat evenementen als de Boerendag Rijsbergen en het Nationaal Jongerenkorenfestival na lange tijd jammer genoeg ophouden te bestaan.

Krachtenbundeling

De komende editie van de Bavoloop ziet er wel echter net iets anders uit. De krachten worden namelijk gebundeld met andere verenigingen, zodat het weekend van 17 tot en met 19 juni één groot Rijsbergs feest wordt. Dit leidt er onder meer toe dat de Bavoloop dit jaar een middageditie kent vanwege het jubileumfeest van de 100-jarige Harmonie Sint Cecilia in de avonduren. Alle afstanden starten straks tussen 14.00 uur en 16.30 uur. Na het succes van de laatste editie, heeft de Bavoloop wederom de Rollatorloop (georganiseerd i.s.m. Avoord) in het programma opgenomen. Deze start om 13.30 uur. Vanuit woonzorgcentrum Rijserf voert de Rollatorloop naar de finish in de Bavostraat, zodat er kan worden gerekend op een mooi onthaal. Dat gebeurt ter hoogte van het Lindekensplein, waar een grote tent wordt opgesteld voor het feest dat Harmonie Sint Cecilia ’s avonds houdt.

Publiekstrekkers

Andere publiekstrekkers zijn uiteraard de Kinderloop, de 2.9 km, de 5 km en de 10 km. Michiel Claessens: “De Kinderloop begint om 14.00 uur en sluit naadloos aan op de Rollatorloop. De kinderen lopen min of meer de Bavostraat op en neer. Start en finish zijn ter hoogte van het Lindekensplein. Om 15.15 staan de wedstrijden op de 2,9 km en 5 km op het programma. Deze starten bij gemeenschapshuis Koutershof. Aansluitend wordt om 16.15 uur het startsein voor de 10 km gegeven. Van 17.15 uur tot 18.15 uur vinden op het Lindekensplein de huldigingen van de deelnemers plaats. Daarna pakken Harmonie Sint Cecilia en de Rijsbergse horeca de verschillende festiviteiten op.”

Warming-up

Traditiegetrouw wordt zo’n twee weken voorafgaand aan de Bavoloop ook nog de Mini-Bavoloop gehouden. Deze vindt plaats op woensdag 8 juni en is bedoeld voor de Rijsbergse basisscholieren. “Zie het maar als een warming-up voor de Bavoloop,” aldus Michiel Claessens die ook zijn dank aan de sponsoren uitspreekt. “Voor iedereen zijn het de voorbije twee jaar moeilijke tijden geweest en zeker voor de ondernemers. Dat maakt het niet altijd even fijn om als organisatie juist bij hen je handje op te moeten houden. We zijn dan ook heel blij met de zes hoofdsponsoren die de Bavoloop financieel ondersteunen.“ 

 Surf voor meer informatie en aanmelding naar www.bavoloop.nl.