(Bron/foto’s: Zundert Breed)

Afgelopen zondag op 1e Pinksterdag en tevens was het deze dag ook “Cancer-survivorsday” hebben 18 wielrenners uit de Gemeente Zundert e.o. de z.g. Kanjer-tocht gefietst door Nederland.

Een nieuw initiatief waarvan de route in de vorm van een hart op Strava werd verreden met een totale afstand van 235 km.

De tocht is bedoeld om iedereen die met de ziekte kanker te maken heeft, of heeft gehad een hart onder de riem te steken. Tevens ook om aandacht te vragen voor de nazorg na de ziekte en het nieuwe platform Kanjer.nl en het magazine.

Er werd gestart bij het Amphia ziekenhuis in Breda waar het Kanjer-magazine werd overhandigd aan een zorgverlener. Op de route volgden meerdere stops met o.a. ook overhandiging van het magazine bij het Daniel den Hoed familiehuis in Rotterdam en het Erasmus MC.

Het was een zware tocht maar ondanks de vele regen die er viel die dag is het een prachtige dag en tocht geworden.

Kanjer.nl is een nieuw platform opgericht door Corina Roelands uit Zundert waar alles samenkomt op het gebied van nazorg na kanker. Er is veel op dit gebied, maar veelal versnipperd in Nederland en zodus een grote zoektocht, wat nu tot het verleden gaat behoren.

De Kanjer-tocht ging van Breda naar Rotterdam, richting Boskoop, Woerden, Gorinchem en weer terug richting Breda. Bedoeling is om er een jaarlijks terugkerend evenement van te gaan maken.

Uit respect voor alle Kanjers, ook voor diegene die helaas niet meer onder ons zijn.