(Bron: internetbode – Foto: Tess Mutsters)
Door: Tess Mutsters

Vanwege het 100-jarig bestaan van muziekvereniging en concertband Sint Cecilia besloot de vereniging dit jaar een jubileumconcert te houden. Dat concert viel in hetzelfde weekend als de Rijsbergse kermis en de Bavoloop, waarna een initiatief om samen een feestweekend te organiseren ontstond.

“Op ons jubileum wilden we graag muziek gaan spelen op het Lindekensplein,” vertelt Bregje Staaltjens, bestuurslid van Sint Cecilia. Voorheen werd de groep nog harmonie genoemd, maar dat woord is uit de vocabulaire verdwenen. “We willen juist van dat stoffige en oubollige af dat aan dat woord hangt.”

Het jubileumconcert viel dus in hetzelfde weekend als de Bavoloop en de kermis. Eén plus één is twee en zo ontstond dan ook al snel een samenwerking tussen verschillende partijen, waarvan Sint Cecilia het voortouw nam. “De kermis start vrijdag, die staat er heel het weekend,” vertelt Bregje. “Zaterdag gaan we traditiegetrouw kindjes kijken, dan gaan we langs alle pasgeboren kinderen uit de vereniging om dat te vieren. Zondag is echt de feestdag, dan vieren we het 100-jarig bestaan. We spelen dan op het Lindekensplein. Daarbij organiseren we een brunch en houden we een muziekbingo.” Voor de brunch kun je je inschrijven tot woensdagavond 15 juni. “Het Lindekensplein wordt vol gezet met tafels, waar iedereen dan een brunchpakket kan komen halen en gezellig samen kan brunchen. Dat we straks met bijna een heel dorp aan het brunchen zijn, is wel bijzonder,” vindt ook Bregje.