(Bron: internetbode – Foto: Anko van Gils)
Door: Addo Sprangers

Twee keer kon De Speer van Rijsbergen niet doorgaan vanwege het coronavirus, maar dit jaar is de wijd en zijd bekende toertocht weer helemaal terug. Komende zondag wordt de vierde editie verreden.

Met toertocht De Speer van Rijsbergen, vernoemd naar de plaatselijke oud-topwielrenner Johan van der Velde, stimuleert de organiserende Stichting Wielerdorp Rijsbergen recreatieve en sportieve fietssport om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van- en bewegen in het prachtige en veelzijdige landschap van de regio. De Speer van Rijsbergen behoort volgens vele deelnemers tot één van de mooiste en best georganiseerde toertochten van Brabant en misschien zelfs van Nederland. De toertocht is dan ook een waar fietsfestijn voor jong en oud, ervaren en recreatief. 

Afstanden

Met afstanden van 60, 100 en 160 kilometer zijn de routes geschikt voor zowel vriendengroepen als de meer geoefende wielrenners. Speciaal voor families is een mooie route van 25 kilometer uitgezet. E-bikers kunnen meedoen aan een speciale tocht van 55 kilometer. Sportpark de Laguiten fungeert ook dit jaar wel als het ideale decor voor de start en finish van het evenement. Inschrijven kan hier.

Village D’Arrivée

In het Village D’Arrivée is er bovendien genoeg te beleven voor jong en oud. Zo zijn DJ GIJS en DJ Matthijs present om te zorgen voor een sfeervolle ambiance tijdens het grote Après Fietsfeest. Hiernaast zijn er volop activiteiten voor de kids. Verder wordt er een loterij gehouden voor Stichting Rolerisuit. 

Vrijwilligers

In 2019 deden er tijdens de derde editie van De Speer van Rijsbergen in totaal meer dan 1.400 toerrijders mee aan de diverse routes. Ook helpen er ruim 200 vrijwilligers mee aan het evenement.