(Bron: internetbode – Foto: Sandra Smits)
Door: Addo Sprangers

Twee keer kon De Speer van Rijsbergen niet doorgaan vanwege het coronavirus, maar dit jaar is de wijd en zijd bekende toertocht weer helemaal terug. Rijsbergen stond zondag volledig in het teken van de vierde editie.

Stichting Wielerdorp Rijsbergen had weer alles uit de kast getrokken om te zorgen voor mooie routes op de afstanden van 60, 100 en 160 kilometer, geschikt voor zowel vriendengroepen als de meer geoefende wielrenners. Speciaal voor families was een mooie route van 25 kilometer uitgezet. E-bikers konden meedoen aan een speciale tocht van 55 kilometer. Met toertocht De Speer van Rijsbergen, vernoemd naar de plaatselijke oud-topwielrenner Johan van der Velde, stimuleert Stichting Wielerdorp Rijsbergen recreatieve en sportieve fietssport om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van- en bewegen in het prachtige en veelzijdige landschap van de regio. In die opzet wist de Stichting Wielerdorp Rijsbergen ook zondag weer uitstekend te slagen.

Village D’Arrivée

In het Village D’Arrivée was er bovendien genoeg te beleven voor jong en oud. DJ GIJS en DJ Matthijs zorgden met hun muziek voor een sfeervolle ambiance tijdens het grote Après Fietsfeest.