(Bron/foto: gemeente Zundert)

Daarom is ons advies deze zakken niet te hamsteren, maar rol-voor-rol in huis te halen.
Blauwe zakken die je overhoudt, kun je niet terug inleveren. Koop deze dus zorgvuldig in.

Eind 2022 ontvangt ieder huishouden in onze gemeente een container voor restafval. Het belangrijkste doel van deze verandering is het restafval verminderen. Voor hoogbouw doen we uitgebreider onderzoek naar de inzamelmogelijkheden.

In januari 2023 leegt de inzamelaar de containers voor het eerst. De eerste maanden van 2023 is een overgangsperiode: je mag dan zowel een container als blauwe zakken aan straat zetten. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om blauwe zakken op te maken. In het najaar communiceren wij uitgebreider over de veranderingen, dus ook over het verdwijnen van de blauwe restafvalzak.

Meer informatie over de veranderingen in onze afvalinzameling ➥ www.zundert.nl/afvalinzameling-2023.

Net als veelgestelde vragen ➥ www.zundert.nl/afvalinzameling-2023/veelgestelde-vragen.