(Bron/foto: Maas Jacobs)

Alle woningen van De Groene Kamers zijn inmiddels opgeleverd en het openbaar gebied is grotendeels aangelegd. Een mooi moment om de straatnamen te onthullen en gezien de naamkeuze goed om even bij stil te staan. Gemeente Zundert heeft namelijk gekozen voor straatnamen die te maken hebben met het Vloeiweide-drama, aangezien het project daar relatief dichtbij ligt.

Tijdens de 𝗧𝘄𝗲𝗲𝗱𝗲 𝗪𝗲𝗿𝗲𝗹𝗱𝗼𝗼𝗿𝗹𝗼𝗴 heeft in Rijsbergen op 4 oktober 1944 een drama plaatsgevonden op Landgoed De Vloeiweide. Om de herinnering aan dit drama levend te houden en de verzetsstrijders te eren, heeft het college van burgemeester en wethouders op 1 september 2020 besloten de straatnamen ‘𝗝𝗮𝗻𝘂𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗻 𝗛𝗲𝘂𝘃𝗲𝗹𝘀𝘁𝗿𝗮𝗮𝘁’ en ‘𝗣𝗮𝘂𝗹 𝗪𝗶𝗻𝗱𝗵𝗮𝘂𝘀𝗲𝗻𝘀𝘁𝗿𝗮𝗮𝘁’ toe te kennen aan twee straten in plan De Groene Kamers.

Lees hier meer over het Vloeiweide-drama: https://herdenkingvloeiweide.nl/…/nieuwe-straatnamen…/

#onthulling#tweedewereldoorlog#rijsbergen#straatnamen#nieuwbouw