Foto:Perry Pijnen: ‘We gaan straks puur als kwekerij verder’ 

(Bron: internetbode – Foto: Addo Sprangers)
Door: Addo Sprangers

Planten- en boomkwekerij De Plantage aan de Antwerpseweg 91 in Rijsbergen vaart binnenkort een nieuwe koers. Per 1 december schrapt het bedrijf de verkoop aan particulieren, waarmee dus de aan de onderneming gekoppelde winkel ophoudt te bestaan. “We gaan straks puur als kwekerij verder,” aldus eigenaar Perry Pijnen.

Hij vertelt na lang wikken en wegen tot zijn besluit te zijn gekomen. “Wij hebben hier al een kleine twintig jaar winkelverkoop,” zegt Perry Pijnen. “Eerst zaten we met ons bedrijf aan de Stuivezandseweg in Klein Zundert, waarna we in 2010 zijn verhuisd naar de huidige locatie. De winkelverkoop loopt ook goed en we hebben inmiddels een uitstekende naamsbekendheid opgebouwd. Voor mij is echter het moment aangebroken om keuzes te maken. Zo heb ik om te beginnen geen opvolgers voor mijn bedrijf. Daarnaast heb ik de voorbije vier jaar maar liefst vijf rug- en herniaoperaties ondergaan. Ik ben echter een doordouwer. Binnen twee weken ben ik meestal weer op de been omdat het dagelijks runnen van het bedrijf nu eenmaal toch vooral op mijn schouders rust. Maar alles heeft mij wel aan het denken gezet. Ik heb daarom besloten het verkoopgedeelte af te stoten, zodat ik mij samen met mijn team volledig kan richten op het kweken. Dat is mijn grote passie, het kweken zit mij in het bloed. Wat dat betreft is het een logische stap om mij daar helemaal op te focussen.”

Nieuwe zaken

Perry Pijnen meldt zich straks vooral meer op haagplanten in pot en op bewortelde stek te willen richten. “Dat is het uitgangsmateriaal voor nieuwe teelt,” licht hij toe. “Daarnaast ga ik mij met nieuwe zaken bezighouden. Zo ga ik een collega-kweker, met wie ik al vijftien jaar samen werk, ondersteunen bij diverse activiteiten. De samenwerking gaat dus nóg intenser worden, met als uiteindelijk doel de kwaliteit van onze producten nóg verder te verbeteren. Dat laatste is ook altijd mijn oogmerk geweest. Vanuit mijn passie streef ik steevast naar de realisatie van de allerbeste producten. Dat zijn van oudsher ‘Zundertse’ producten die hun weg vinden naar onder meer tuincentra, hoveniers, grootgroenprojecten en de export. Wij bedienen de markt heel breed. De ‘hanging baskets’, een van onze specialiteiten, blijven we overigens kweken. Die worden voortaan verkocht bij De Bosrand.”

Leegverkoop

De huidige winkelruimte wordt omgeturnd naar kwekerij. “Voor het echter zover is starten we op 15 september met een leegverkoop van onze producten, met kortingen vanaf dertig procent,” besluit Perry Pijnen die meteen van de gelegenheid gebruik maakt om via deze weg al zijn particuliere klanten van de afgelopen jaren te bedanken. 

De Plantage, Antwerpseweg 91, 4891 CM Rijsbergen, Tel. 06-12209003, www.plantenkwekerijdeplantage.nl