Logo Zundert Breed

(Bron//foto: Zundert breed-wijkagenten zundert-politie-zundert alert)

Aanhoudingen na poging diefstal ‘Corsomeisje’ beeld in Zundert

De politie ontving zondag avond omstreeks 23.20 uur een melding dat drie mannen een poging deden om het ‘Corsomeisje’ beeld te stelen op de Markt in Zundert. Het ‘Corsomeisje’, dat op een betonnen sokkel staat, viel hierbij om en raakte beschadigd. De politie was snel ter plaatse maar helaas waren de daders al gevlogen.

Een van de wijkagenten van Zundert, die samen dienst deed met de jeugdagent van Zundert, zagen enige tijd later in Etten-Leur een voertuig rijden die omschreef aan de beschrijving van het weggereden voertuig in Zundert. Dit voertuig ging er als een haas vandoor. Nadat het voertuig stopte vluchtte de mannen te voet. Al waren de hazen nog zo snel, de politie achterhaalde ze wel. Zo werden twee mannen aangehouden en ingesloten op het cellencomplex in Breda.

Later in de nacht zagen agenten het voornoemde busje opnieuw rijden. Na controle bleek deze te worden bestuurd door de 3e man die te voet vluchtte maar wist te ontkomen. Hij reed ook nog eens onder invloed van verdovende middelen. Na bloedonderzoek op het bureau werd ook hij vervolgens ingesloten op verdenking van betrokkenheid bij de poging diefstal en vernieling van het ‘Corsomeisje’ in Zundert.

Heeft u iets gezien of bent u in het bezit van camerabeelden? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 onder vermelding van 2022261787.

#politie#zundert#corsomeisje

Omroep Brabant BN DeStem Breda Zundertse Bode Zundert alert Zundert Breed Corso Zundert Gemeente Zundert