(Bron/foto: gemeente Zundert)

De hoge energierekeningen raken ook de maatschappelijke organisaties, gemeenschapshuizen en sportverenigingen. Deze organisaties, gerund door veel betrokken vrijwilligers, hebben niet altijd voldoende financiële middelen om deze hoge energierekeningen te betalen. De landelijke overheid onderzoekt nu of en hoe zij hen kan ondersteunen.

Gemeente Zundert wil het resultaat hiervan niet afwachten, omdat de nood bij veel organisaties hoog is. Deze organisaties zijn cruciaal voor het sociaal leven van veel inwoners, en de gemeente wil voorkomen dat zij hun deuren moeten sluiten. Daarom maakt de gemeente geld vrij om hen te ondersteunen in de hoge energierekeningen.

De gemeente gaat deze regeling nu voorbereiden.
We verwachten dat eind 2022 duidelijk is wat de regeling betekent en hoe je de tegemoetkoming het aanvraagt.