(Bron/foto: Burgernet/Zundertbreed)

Wintertijd gaat in, neem maatregelen om inbraak te voorkomen

Inbrekers hebben een hekel aan licht, lawaai en lang werk. Ze proberen de kans om gepakt te worden zo klein mogelijk te maken. Daarom slaan ze vaak toe in het donker. Ze worden gehinderd als er ineens een lamp aangaat. En ze vinden het niet fijn als ze te maken krijgen met een slot dat een paar minuten duurt om open te maken. Door binnen lampen te laten branden als je weg bent, is het net alsof je thuis bent. Kortom, zorg voor goede sloten en gebruik tijdschakelaars op je verlichting en sluit alle goed af zowel op de onder- als de bovenverdieping. Kijk voor meer tips op www.politie.nl

Iets verdachts?

Zie of hoor je iets verdachts bij je in de buurt? Bel dan direct 1-1-2, de politie kan dan direct in actie komen en inbrekers op heterdaad pakken.