(Bron/foto: gemeente Zundert)

Er zijn al zeven vrijwillige energiecoaches aan de slag in onze gemeente! Dit zijn inwoners William de Bruijn, John van Dijck, Barry Joosen, Martin van Nispen, Peter Oomen, René de Theije en Rinus Voermans. Een energiecoach geeft gratis informatie en tips over energiebesparing in huis aan inwoners uit hun eigen buurt. Ze zijn getraind, hebben volop ervaring vanuit hun werk of zijn zelf al flink aan de slag in hun eigen huis.

Inwoners die al een coach op bezoek hebben gehad, zijn erg positief en vaak verrast over de ideeën die ze krijgen. Een energiecoach kijkt ook net even door een andere bril dan de bewoner. In een enquête die de deelnemende inwoners invulden gaf ruim 80% aan dat ze geholpen zijn verduurzamingsmaatregelen te treffen. Van tochtstrip tot het beter afstellen van de cv-installatie en van radiatorfolie tot advies over zonnepanelen.

Op de website van het Regionaal Energieloket lees je meer over de energiecoaches én maak je gemakkelijk een afspraak ➥ http://regionaalenergieloket.nl/…/energiecoach-aan-huis….