(Bron/foto: wijkagenten Zundert)

Tijdens surveillance zagen we vannacht in Zundert een Ford Ka met hoge snelheid rijden over de Rucphensweg.
Hierbij reed het voertuig richting Rucphen waarbij deze niet alleen erg hard reed, ook slingerde en stukken op de rijstrook van het tegemoetkomend verkeer reed. Levensgevaarlijk, dus voor ons reden om het voertuig zo snel mogelijk te stoppen.

De Ford reageerde echter niet op ons stopteken, reed onverstoorbaar door en reed zelfs tot 2x toe spookrijdend over een rotonde. Bij deze alsnog excuses voor de inwoners van Rucphen/Sprundel, die wakker geworden zijn. Maar we hoopten dat de bestuurder door het zien van de blauwe lampen en het horen van onze sirene mogelijk tot inkeer zou komen. Helaas… Uiteindelijk kon de Ford staande gehouden worden in Sprundel. Dit nadat hij wederom een rotonde aan de verkeerde zijde nam en daar gelukkig klem gereden kon worden door een andere politieauto.

De bestuurder werd aangehouden nadat bleek dat het rijbewijs van hem al geruime tijd ingevorderd is. Dit doordat hiervoor eerder al diverse malen proces-verbaal is opgemaakt als ook voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.
Omdat de verdachte nogal hardleers is, is de Ford Ka in beslag genomen. Ook dit was niet de 1e keer voor de verdachte, inmiddels kan er bijna een showroom gevuld worden met van hem inbeslaggenomen auto’s.

Na onderzoek werden in de Ford inbrekerswerktuigen aangetroffen, als ook enkele goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Hier wordt nader onderzoek naar gedaan.

Tegen de verdachte is voor meerdere feiten proces-verbaal opgemaakt.