(Bron/foto’s: Burgemeester J Vermue)

Wist je dat Zundert al 40 jaar een vriendschapsband met Auvers-sur-Oise heeft?

Onze gemeente koestert een speciale band met het Franse dorp.
Van Gogh werd in 1853 geboren in Zundert en in 1890 overleed hij in Auvers-sur-Oise. Daarom hebben de gemeenten in 1982 een jumelage overeenkomst gesloten.
Sindsdien zijn er veel activiteiten georganiseerd om kennis en ervaringen uit te wisselen. Zowel rondom Vincent van Gogh als de cultuur van beide gemeenten.

Op zaterdag 26 november bezochten wij samen met een delegatie van gemeente Zundert de streekproductenmarkt ‘Salon du Terroir’ in Auvers-sur-Oise. Daarnaast hebben we uiteraard een bezoek gebracht aan het graf van Vincent van Gogh, Auberge Ravoux wat zeer indrukwekkend was, maar ook het Chateau, Studio Daubigny en andere bijzondere plekken in Auvers.

Het is mooi om te zien dat Van Gogh verbindend werkt met Auvers-sur-Oise. Het bezoek aan de streekproductenmarkt Salon du Terroir verstevigt de vriendschapsband die we met het dorp hebben. Maar ook tijdens andere uitwisselingen, zoals tijdens het Corso en de jaarlijkse schooluitwisseling zijn er belangrijke momenten om de verbinding op te zoeken.