(Bron/foto: Voetbal Vereniging Rijsbergen)

Zondag stond de verre uitwedstrijd tegen Pretoria R. FC uit Rotterdam op het programma. Voor deze uitwedstrijd had de Technische Commissie een bus geregeld voor de spelers, staf, bestuur en enkele supporters.

Het hoofdveld was afgekeurd en er werd uitgeweken naar het kunstgrasveld. FC Pretoria nam direct het heft in handen. De ploeg uit Rotterdam beschikt over goede voetballers met een goede techniek en zeker op het kunstgras laten ze een aantal keren zien zeer behendig te zijn en de bal niet zomaar weg te schieten. Eerlijkheidshalve moeten we er wel bij vertellen dat zeker de eerste helft VVR, Pretoria liet voetballen. Er werd niet kort gedekt, de afstanden waren onderling te groot en we stapten niet door. Dit resulteerde in veel aanvallen van Pretoria richting het doel van doelman Bram Janssen. Na een paar goede reddingen van de doelman, een bal op de paal was het in de 42ste minuut dan toch raak. In de eerste helft kon VVR geen vuist maken, werd er (te) snel balverlies geleden waardoor VVR niet echt aan aanvallen toe kwam. Uit een van de aanvallen was het spits Friso Bosma die tegen de keeper op schoot.

De 2e helft was VVR feller en kon het Pretoria steeds verder terugdringen. In de 49e minuut was het Jolan Gooskens die VVR op gelijke hoogte bracht. De goed aangesneden vrije trap werd door niemand aangeraakt en viel zo binnen bij de 2e paal. Een goed begin van de 2de helft. VVR ging opzoek naar meer maar Pretoria liet zich niet zomaar verschalken. Bovendien moest VVR in verdedigend opzichte alert zijn op de counters van de tegenstander. Na ongeveer 60 minuten ging het spel veel meer op en neer en kon een doelpunt aan bij de kanten. VVR kreeg nog een aantal goede mogelijkheden, de beste was van Tom Mensen die de bal uit de voorzet op de pantoffel nam maar een katachtige redding van de doelman voorkwam het doelpunt van Tom. Aan de andere kant was het een afstandsschot die ook doelman Bram Janssen tot een katachtige redding dwong. Zo ging de wedstrijd richting het slot. Steeds meer spelers van Pretoria liepen op hun laatste benen en kregen kramp. In de 76ste minuut vervingen Renzo Roelands en Tygo de Koning, Jolan Gooskens en Raf van Peer. Het was in 86ste minuut een goed pressie moment waarbij de verdediger van Pretoria R. FC zijn medespeler inspeelde en de bal werd onderschept door Tygo de Koning. Tygo ging er met de bal vandoor en had een prima voorzet op Renzo bij de 2de paal die de 1-2 achter de doelman schoot. Bij Pretoria was de pijp leeg en VVR speelde de wedstrijd volwassen uit.

Zo werd de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend afgesloten door het vlaggenschip uit Rijsbergen. Nu winterstop en op 22 januari hervat VVR de competitie tegen SAB in Breda.