(Bron/foto: gemeente Zundert)

Het nieuwe culturele en maatschappelijke ontmoetingscentrum krijgt de werktitel ‘De Zindering, Cultureel en Maatschappelijk Hart van Zundert’. De Zindering komt op de plaats van de oude Schroef. Er was behoefte aan een nieuwe naam. Eentje die past bij de functie van het gebouw en haar toekomstige gasten en gebruikers. In 2023 wordt verder gewerkt aan het realiseren van de Zindering.

De verschillende gebruikers komen in de naam terug

De ring van de Zindering staat voor iets wat rond is, een kern, een centrum. ‘Zin d’r in!’ heeft te maken met de activiteiten van de culturele verenigingen. En de maatschappelijke activiteiten van de welzijnpartners en overheid is gelinkt met ‘het heeft zin’.

Exploitatie van de Zindering

Een werkgroep, bestaande uit verschillende gebruikers, werken aan het realiseren van de Zindering. Deze groep is aangevuld met twee mogelijke bestuursleden voor een nieuwe Exploitatiestichting. Zij werken op dit moment verder aan het exploitatieplan. De mogelijke bestuursleden willen zich graag richten op het verbinden van de verschillende partners met uitwisseling tussen verenigingen en maatschappelijke gebruikers. Daarbij beheert de Exploitatiestichting de horeca BV, grote zaal en multifunctionele ruimtes.

College van B&W blij met de genomen stappen

Wethouders Judith Kuijpers (cultuur) en Twan Zopfi (sociaal domein) zijn blij dat het ontmoetingscentrum steeds concreter wordt. “Door verschillende factoren heeft het project helaas wat vertraging opgelopen. Maar, het is fantastisch dat we toewerken naar een centrum, waar alle inwoners een plek kunnen vinden. We waarderen in het bijzonder de inzet van de werkgroep en de twee mogelijke bestuursleden.”

Vervolgstappen

In februari bespreekt de gemeenteraad de Zindering tijdens een beeldvormende raadsvergadering. Daarna organiseert de gemeente een informatie avond voor inwoners. Meer informatie over deze avond volgt begin 2023 via www.zundert.nl. Het doel is om in 2023 te komen tot een definitief ontwerp. In het eerste kwartaal van 2025 wordt de opening van de Zindering verwacht.