(Bron/foto: Mieke van Zundert – Zundert Cultureel)

Kunstenaars uit de gemeente Zundert kunnen zich, weer aanmelden voor de kunstroute die dit jaar wordt gehouden op zaterdag en zondag, 20 en 21 mei. De route 2023 wordt een Kunstroute Plus, omdat de deelnemers een kunstmaatje mogen uitnodigen.

inschrijven kan via: kunstroutezundertbc@gmail.com.

Vorig jaar werd de Zundertse kunstroute na coronatijd net op het nippertje ‘gered’ door een snel opgerichte werkgroep. Uit evaluaties bleek, dat er voldoende animo is om dit jaar weer voor een meer volwassen variatie te gaan. Wel kiest de organisatie voortaan voor een tweejaarlijks evenement.

Om de route nieuw elan te geven worden de deelnemende kunstenaars worden gestimuleerd om een ander kunstmaatje uit te nodigen. Dat kan een beeldend kunstenaar zijn ( van buiten de gemeentelijke regio), maar ook een schrijver, dichter, muzikant, acteur, danser.

Andersom kunnen potentiele kunstmaatjes zich ook bij de kunstroute melden, met de vraag of er misschien een kunstenaar is die een plekje voor ze wil inruimen.

De route is bedoeld voor kunstenaars uit de hele gemeente Zundert. Om de route op niveau te houden worden kunstenaars die zich willen aanmelden verzocht met de volgende criteria aan zelf-ballotage te doen: Ze maken autonoom werk, dus buiten een cursussituatie gemaakt, en gekopieerd werk wordt niet geaccepteerd. Deze kunstenaar heeft een ontwikkeling doorgemaakt, liefst door middel van een serieus traject zoals academische opleiding of tekenschool. Hij of zij presenteert het eigen werk met regelmaat via diverse kanalen en exposities. Verder hebben toekomstige deelnemers een werkruimte die meer is dan de keukentafel. Het werk moet tijdens de kunstroute degelijk worden gepresenteerd.

Deze criteria en andere voorwaarden zijn allemaal te vinden op de facebookpagina: https://www.Facebook.com/kunstroutezundert.

Inschrijven op de kunstroute kan via een chatbericht op deze facebookpagina of bi voorkeur via email: kunstroutezundertbc@gmail.com.

De toevoeging ‘bc’ in het email adres geeft aan dat de route weer wordt georganiseerd vanuit stichting Beeldend Centrum. Deze stichting kan vanwege het extra werk wel versterking gebruiken in het bestuur.