(Bron/foto: Voetbal Vereniging Rijsbergen)

Nadat vorige week de eerste wedstrijd na de winterstop werd afgelast werd er nu geopend met een thuiswedstrijd tegen PCP. PCP had al een officiële wedstrijd gespeeld tegen s.v. SAB Breda en deze is omgezet in een 5-1 overwinning. De ploeg uit Heusdenhout was de 2de competitiehelft goed begonnen.

Bij VVR stond deze wedstrijd ook in het teken van de teruggekeerde Hassan Kasim. Binnen 4 minuten was het Hassan die op aangeven van Renzo de 1-0 binnenschoot. Door het goed druk zetten op de verdediging van PCP leverde dit regelmatig balverlies op voor de gasten uit Breda. Het was wederom Hassan die in de 22ste minuut alert was op een breedte bal van PCP en onderschepte en zo voor de 2-0 mocht aantekenen. Binnen het half uur werd het zelfs 3-0. Raf gaf de bal goed voor op Renzo die beheerst de 3-0 binnenschoot. PCP wat zeker voorin over behendige en goede voetballers beschikt probeerde wel gevaarlijk te worden maar de verdediging van VVR had de zaakjes goed voor elkaar.

In de 42ste minuut was het de behendige linksbuiten die in de 16 slim het contact opzocht. De jonge scheidsrechter van dienst wees resoluut naar de stip. Deze buitenkans werd beheerst binnengeschoten door PCP waardoor het 3-1 werd. De minuten tot aan de rust waren wat onrustig. PCP die direct wilde doordruk maar niet bij machten was en VVR die de 2 doelpunten voorsprong koesterde.

In de 47ste minuut was het Raf die na een goede loopactie bediend werd door Tygo de Koning en de 4-1 binnenschoot. Het geloof bij PCP nam verder af en zeker na de rode kaart van een PCP-speler (2x geel). Waar PCP een penalty kreeg in de 1ste helft was het VVR die in de 2de helft een penalty kreeg. Het was Raf die achter de bal ging staan en de keeper de verkeerde hoek in stuurde en dat betekende 5-1. PCP werd met een kopbal nog gevaarlijk en uit de omschakeling was het de snelle ingevallen linksbuiten die nog richting het VVR-doel snelde maar na een prima verdedigende ingreep kwam hij niet tot scoren. De score had zeker hoger uit kunnen en wellicht wel moeten vallen voor VVR. Naast de doelpunten heeft de ploeg uit Rijsbergen veel kansen gecreëerd welke een beter lot hadden verdiend. Terugkijkend een mooie start van de 2de seizoenshelft met veel doelpunten en wederom een solide verdediging waarbij we weinig kansen hebben weggegeven. Op naar volgende week. Wederom een thuiswedstrijd tegen UVV’40. Dit was de openingswedstrijd van het seizoen welke een 1-2 overwinning opleverde voor het vlaggenschip uit Rijsbergen.