(Bron/foto: de Aopelaanders)

Na het katerontbijt bij de Kwinkslag stond de Aopentocht op het programma. Een tocht voor jong en oud langs de kasteleins in ’t Aopelaand voor verschillende spelletjes. De uitslag van de Aopentocht:

1 De Badjassen

2 Konstaant Aandurs Ladies

3 De Prutsers

Hierbij ook de antwoorden op de vragen van de quiz:

1. De aap is met ruim 200 soorten op bijna elk continent te bewonderen. In welk van onderstaande landen komt de wilde aap niet voor?

A. Australïe

2. Hoeveel calorieën bevat 100 gram van een standaard banaan uit de supertmarkt?

B. 88,7

3. Welke apensoort kan het grootst worden?

A. Orang-Oetan

4. Aopelaanders zijn goed in imiteren, kijk maar naar de bonte avond. Maar wisten jullie dat apen ook goed kunnen imiteren? Welke apen zijn volgens wetenschappelijk onderzoek de beste imitators?

C. Chimpansee

5. Tijdens de Bavoloop lopen er heel wat snelle aopen door ut Aopelaand. De snelste Apensoort is de Gibbon. Hoe snel kan deze aap zich verplaatsen?

C. 55km/u

6. Van alle Aopelaanders is Patrick Martens toch wel de meest bekeken acteur-aap. Maar…. er zijn nog meer apen die het witte doek hebben gehaald. Zo zit er in de film ‘Pirates of the Caribbean’ ook een aap. Hoe heet deze aap?

Jack Lochten

7. Als carnavalsvierders zijn wij het allemaal gewend de gekste kleuren aan te trekken. Ook de aap is in vele kleuren te ontdekken. Welke apensoort heeft een blauw gezicht en een rode kont?

A. Mandrils

8. Hoeveel wij mensen ook op apen lijken, zijn er toch wat verschillen te ontdekken. De aye-aye uit Madagaskar heeft namelijk de meeste vingers van het apenrijk. Hoeveel vingers per hand zijn dit?

6

9. Het zicht van de mens heeft zich in de evolutie bijzonder ontwikkeld. Vele dieren zijn namelijk kleurenblind. Kunnen apen eigenlijk kleuren zien?

A. Ja

10. De meest bekende plek waar wij in de buurt apen kunnen spotten is natuurlijk de apenheul in Apeldoorn. Hoeveel verschillende soorten apen verblijven in dit park?

A. 35

11. Met de optochten in ons Aopelaand is het een grote beestenbende. Een goede aap hoort echter wel zijn geschiedenis te kennen. Door welke CV verenigingen zijn de wagens op de volgende volgende pagina gemaakt?

– Dun Hooibarg

– Goed Zat Geleuter

– Konstaant Aandurs