(Bron/foto: Voetbal vereniging Rijsbergen)

Op zondag 26 februari stond de inhaalwedstrijd van VVR in Breda op het programma tegen s.v. SAB.

VVR wat een gat kon slaan met de nummer 2 v.v. Chaam.Hiervoor moest er gewonnen worden van SAB en Chaam was vrij. SAB hield de linies goed gesloten met een verdedigend blok.
VVR had moeite om zich daar doorheen of omheen te voetballen. De lange ballen waren veelal een prooi voor de verdedigers van SAB. Daarentegen liet SAB zien bij vlagen over 3 goede voorhoedespelers te beschikken die regelmatig de verdediging van VVR pijn deden. De beste kansen waren in het begin dan ook voor SAB. Ook had SAB in de eerste helft veel corners voor.

Met de lengte van de ploeg uit Breda is dat oppassen geblazen voor VVR.
Met een afstandsschot van Milan hebben we het aantal doelkansen van VVR in het eerste half uur wel gehad. In de 40ste minuut was het Tijn die goed doorging op links en een prima voorzet afleverde aan Renzo. Helaas moest Renzo glijden om bij de bal te komen waardoor de bal niet tussen de palen maar over het doel verdween. In de 44ste minuut was het Friso die zich tussen de linies goed vrijspeelde en een prima steekpas op Renzo in de benen had.
Met deze kans wist Renzo zich wel raad en schoof net voor rust de 0-1 binnen.De 2de helft was SAB eigenlijk de bovenliggende partij en was opzoek naar de aansluitingstreffer.

VVR daarentegen kwam net als in de 1ste helft weinig tot het creëren van kansen.
Een afstandsschot van opnieuw Milan was één van de weinige wapenfeiten van VVR. Het was SAB die een aantal kansen bij elkaar speelde en regelmatig doelman Bram Janssen op hun pad vond. Dit zou een waarschuwing moeten zijn voor het vlaggenschip uit Rijsbergen. Toch was het SAB dat in de 67ste minuut de stand gelijktrok. Via een aanval over de rechterkant van SAB was het de spits van dienst die de bal na een afgemeten voorzet achter de doelman schoof. VVR was niet echt bij machten om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Sterker nog het was SAB die opzoek ging naar de 3-punten. Gelukkig voor VVR blijft de 2-1 uit en stond er na 96 minuten een 1-1 uitslag op het scorebord. Helaas geen 3-punten maar gelukkig alsnog een punt en hiermee loopt de nr. 1 alsnog een puntje uit op de nr. 2.

A.s. zondag een thuiswedstrijd tegen Neerlandia. De nummer een na laatst.