(Bron/foto: Voetbal Vereniging Rijsbergen)

Een lastige uitwedstrijd tegen WDS’19 1 op kunstgras stond op het programma voor VVR 1. WDS’19 dat speelde om het gat te verkleinen richting de top 2 (3 punten met een wedstrijd meer) en bij verlies zou het gat 9 punten worden.VVR 1 had de tos gewonnen en mocht aftrappen en zocht direct de aanval op.

Het was Tygo Verdonk die zijn maatje Renzo Roelands net niet kon bedienen direct vanaf de aftrap. Zeker in het begin golfde het spel op en neer zonder echt grote kansen. Na ongeveer 15 minuten spelen was het goed terugleggen van WDS’19 spits op de aanvallende middenvelder die verwoestend uithaalde. Gelukkig voor VVR belande de bal via de lat over het doel. WDS’19 met de gebroeders Avci in de gelederen lieten zien nog steeds erg gevaarlijk te zijn.
Het aanvalsspel van WDS’19 is erg veel geijkt op deze spelers. Vanuit een omschakelmoment werd WDS veelal gevaarlijk. Gelukkig voor VVR speelde WDS het een aantal keren niet goed uit waardoor er 0-0 op het scorebord bleef staan.

Daarentegen kon VVR niet echt een vuist maken en komen tot grote kansen. Een voorzet van rechts kon door een slechte bezetting voor het doel niet gepromoveerd worden tot doelpunt. Ook een aantal keren kwam Tristan goed vrij aan de zijkant maar kon zijn voorzet net niet worden binnengekopt door Friso. Uit zo’n omschakelmoment in de 36ste minuut was het Avci die de bal goed vasthield en op het juiste moment de bal meegaf aan de mee opgestormde Thomas Koevoets.
De linksback schoot de bal achter doelman Bram Janssen. VVR ging opzoek naar de aansluitingstreffer. Deze viel binnen 2 minuten. Het was Tygo Verdonk die goed diepging en prima werd bediend door Hassan en de bal binnenkopte achter de doelman van WDS’19 die in botsing kwam met de doelpuntenmaker van WDS. Gelukkig konden beide spelers de wedstrijd vervolgen.Net voor rust was het de rechtsbuiten van WDS met al geel op zak die een met een vliegende tackel op de kuit van Hassan goed wegkwam dat hij niet zijn 2de gele kaart kreeg van de scheidsrechter waar zelfs rood gepast had geweest. Na een klein opstootje werd de wedstrijd vervolgd en vielen er geen kaarten. Met een 1-1 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

In de 2de helft een sterker VVR. VVR dat meer de regie in handen nam. Daarentegen ook de verdedigende organisatie beter op orde had waardoor WDS minder gevaarlijk werd. Zo werd een voorzet van Roy knap binnengekopt door Friso Bosma. De grensrechter stak zijn vlag de lucht in en het doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter Apostolovski.
Raf had nog een mooie steekbal op Friso alleen de bal was net iets te scherp aangesneden waardoor de doelman van WDS redding kon brengen. Zeker richting de laatste 20 minuten werd VVR steeds sterker en leek WDS klaar om te breken. Na opnieuw een voorzet van rechts werd er door de aanvoerder van WDS hands gemaakt. De scheidsrechter legde de bal buiten de 16 meter en niet op de penaltystip wat later door de begeleiding van WDS werd bevestigd dat het een strafschop was. De vrije trap van Levi werd gepareerd door de doelman. Raf was er direct bij alleen schoot zijn inzet tegen Milan op die op de grond lag. Na opnieuw een goede voorzet van Roy was het Renzo die de bal in de 16 kon aannemen alleen viel de bal net te ver van hem vandaan waardoor hij niet kon afdrukken. Ook Raf kreeg nog een grote kans maar door kort verdedigen van WDS was het lastig de bal op doel te schieten door Raf. Sporadisch kwam WDS er nog uit maar was het met de gebroeders Avci en de ingevallen Bart van Eekelen opletten geblazen.
Net als bij WDS-doelman een scrimmage voor zijn doel was ook even alle hens aan dek bij VVR.

De inmiddels ingevallen debutant Wessel Verdonk uit de JO17-1 (zijn broer Tygo was al vervangen voor Tygo de Koning) voor Hassan ging in de 89ste minuut achter een diepe bal aan. De verdediger van WDS schoot de bal van ongeveer de middenlijn terug richting zijn doelman. De doelman pakt de bal op en scheidsrechter Apostolovski zag hier een terugspeelbal in en gaf VVR een indirecte vrije trap die in de kruising werd binnengeschoten door Friso. WDS’19 ging de laatste 5 minuten alles of niets spelen. VVR kwam eigenlijk niet meer in de problemen en zo werd de lastige uitwedstrijd gewonnen door VVR. Waar VVR in het slot de winnende maakte, scoorde Viola in de 88ste minuut de gelijkmaker tegen Chaam. Dat betekent dat VVR met een wedstrijdminder 2 punten is uitgelopen op Chaam. Volgende week de derby tegen GESTA en dan een vrij weekend voor het vlaggenschip uit Rijsbergen. In de week voor Pasen speelt de U23 tegen v.v. SEOLTO U23 (dinsdag 4 april in Rijsbergen) en op donderdag 6 april oefent VVR 1 tegen DSE 1.

Zo houden we ritme richting de volgende uitwedstrijd tegen v.v. Riel.