(Bron/foto: Canicross Zundert)

Op een prachtig parcours in de buurt van buurtschap Laarheide, Meirseweg 41 te Zundert wordt op zondag 16 april 2023 door Canicross Zundert in samenwerking met Canicross Nederland wederom een wedstrijd georganiseerd.

Canicross is een loop-, fiets- of stepwedstrijd met je hond. Je vormt dan samen met je hond een team. De hond is daarbij aangelijnd. Iedereen, van elk niveau, kan meedoen. Leeftijd van de baas en ras van de hond zijn niet belangrijk.

Locatie

Helaas konden we in verband met het overlijden van de eigenaar mede daardoor niet meer terecht bij onze eerdere locatie camping De Laarseheide. We werden daar altijd heel hartelijk ontvangen, waarvoor onze dank. Daardoor moesten we op zoek naar een andere locatie.

We hebben een jaar intensief gezocht. Bij diverse verenigingen en vnl. boomkwekers zijn we gaan vragen of we daar terecht konden. Overal werden we heel hartelijk ontvangen en kregen we alle medewerking, waarvoor ook onze hartelijke dank. Uiteindelijk zijn we bij buurtschap Laarheide beland waar we ook hier weer alle medewerking kregen. We hebben daarna de buren, eigenaren van meerdere gronden, aanwonenden en buurtbewoners geïnformeerd. Iedereen was heel enthousiast. We hopen dan ook een heel mooie wedstrijd neer te kunnen zetten en dat alles naar ieders tevredenheid gaat verlopen.

Wedstrijd

De wedstrijd start om 10.30 uur. De afstanden zijn zowel voor beginners als gevorderden. De lange afstand en bikejöring (fietsen) is + 5200 meter. De korte afstand en steppen is + 3500 meter. Na de wedstrijd wordt er ook een Fun en een Kids loop gehouden. De Fun is voor iedereen die het eens wil proberen en de Kids is voor kinderen onder de 11 jaar. De afstand is + 1100 meter. Bij de Kids Run is het wel de bedoeling dat er begeleiding meeloopt. De hond moet voldoen aan de voorwaarden van Canicross Nederland. Op hun website www.canicrossnederland.nl is hierover meer info te vinden.

Inschrijven

Ben je graag actief met je hond? Doe je aan hardlopen, fietsen of steppen of zou je dat wel eens samen met je hond willen proberen, dan kun je je inschrijven via Canicross Zundert. Je moet je wel van tevoren inschrijven. Inschrijven kan tot en met woensdag 12 april 2023 23:59.

Meer informatie over onze wedstrijd is de vinden op FB pagina Canicross Zundert of op onze website: www.canicrosszundert.nl.

Goede doel

Wanneer er na de wedstrijd nog snacks e.d. voor de honden over zijn, worden deze gedoneerd aan Dierenvoedselbank Stichting Petsfood Care. Zij stellen voedselpakketten samen voor huisdieren, waarvan de baasjes bij de voedselbank zijn ingeschreven. Meer info: www.petsfoodcare.nl

Hopelijk hebben we veel hondenliefhebbers enthousiast gemaakt. Je mag natuurlijk ook altijd komen kijken.