(Bron: Canicross Zundert – Foto:  José Nuyts-van Trijp)

Een geweldige afsluiting van het seizoen van Canicross Nederland met de mede door Canicross Zundert georganiseerde wedstrijd.

Wat hebben we genoten!!!

Deze weersverwachting was voor iedereen heel welkom, maar eigenlijk niet voor deze wedstrijd. Veel te warm voor de honden. Daarom moest jammer genoeg beslist worden dat vooral de lange afstand ingekort moest worden. Weer eens wat anders dan bij de andere wedstrijden die hun parcours aan moesten passen omdat het veel te nat was.

Onderweg lagen nog wel wat plassen water en was er natuurlijk ook een drinkpost halverwege. Tussen de bomen was het, mede dankzij de wind, toch nog goed om te doen en waren er gelukkig bij de finish geen problemen met de honden (en hun baasjes). De meeste honden maakten dankbaar gebruik van de vele badjes met water die bij de finish stonden en natuurlijk ook water om te drinken.

Er kan teruggekeken worden op een geweldig mooie wedstrijd met 179 deelnemers die heel enthousiast waren over het mooie parcours, de geweldige locatie en de hartelijke ontvangst. Echt niemand heeft geklaagd over het inkorten van het parcours, omdat iedereen uiteraard het beste voor heeft met de honden.

Maar een wedstrijd kan niet georganiseerd worden zonder vrijwilligers die we gelukkig meer dan genoeg hebben. In Zundert is dit eigenlijk heel vanzelfsprekend, maar we weten van andere wedstrijden dat er bij hen aan de deelnemers gevraagd moet worden om te helpen. De deelnemers hebben nu dan ook echt van hun dag kunnen genieten. Een hele grote pluim dus voor al onze vrijwilligers die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Natuurlijk willen we ook alle onze sponsors heel hartelijk bedanken. Veelal sponsors in natura. We mochten gebruik maken van hun accommodaties, grond, materialen en we kregen heel veel lekkers voor de honden, de baasjes en de vrijwilligers. Met verschillende van hen intensief contact gehad en iedere keer staan we er weer versteld van hoe er zo fijn meegewerkt wordt. We hopen dan ook zeker dat dit zo kan blijven.