(Bron / foto’s: Avoord)

Enkele weken geleden kreeg onze vrijwilligerscoördinator een verzoek vanuit de Politie Etten-Leur. Hun teamdag stond dit jaar in het teken van een maatschappelijke activiteit. Zou het mogelijk zijn om met een delegatie van 22 mensen te komen om iets te ondernemen met onze bewoners? Natuurlijk kan dat, graag zelfs! Omdat wandelen met stip bovenaan staat bij onze bewoners die rolstoelafhankelijk zijn, zou het een wandelactiviteit worden met ditmaal de bewoners van Kloostergaard en Franciscushof.

Ondanks de harde wind en de kans op een bui, trokken negentien bewoners hun winterjas aan en gingen met een dekentje over de benen mee naar buiten.

Voor de meesten van het politieteam was het een eerste kennismaking met de ouderenzorg. Eventuele strubbelingen met rolstoelen, (accu’s die loskomen en voetsteunen die eraf vielen), daar draaiden onze politiemensen hun handen niet voor om. Even stoppen en weer door! Na 100 meter mochten sommige bewoners al met de voornaam worden aangesproken en was het mooi om te zien hoe leuk zij het samen hadden onderweg.

Na bijna een uur wandelen is er gezamenlijk koffie en thee gedronken en nog wat na gekletst. De bewoners hebben genoten en vonden het heel bijzonder om met de politie op pad te mogen, ook al hadden ze hun uniform niet aan. Ook team politie vond het een waardevolle ervaring om de middag bij ons door te brengen.

Voor toekomstige teamuitjes van Politie Etten-Leur houden wij ons zeker aanbevolen gezien de gelukkige gezichten deze middag bij onze bewoners. En geluk is om te delen!🍀

#zorgendoenwesamen#ouderenzorg#plukjesgeluk#vrijwilligerswerk