(Bron / foto’s: Zundert Breed / Joyce Vermue)

De jaarlijkse dodenherdenking in de Gemeente Zundert is begonnen met een bloemenlegging bij de herdenkingsmonumenten in de dorpen van onze gemeente. Deze begon in Klein Zundert onder een zonnetje waar Wethouder Wesley van Steen namens de gemeente een bloemstuk plaatste. Het zonnetje maakte die middag snel plaatst voor een regenbui waar geen einde aan leek te komen. De paraplu’s waren op zeer veel momenten uitgeklapt. In Achtmaal werd stilgestaan voor de oorlogsslachtoffers door wethouder Ellie Kools. Tevens legde zij ook bij het monument, een bloemstuk. In Wernhout was wethouder Ralph Bogers die deze bloemlegging, voor zijn rekening nam. Burgemeester Joyce Vermue legde bij de H. Trudo een bloemstuk, alsook bij het graf achter de Willeart en het kerkhof bij de Trudo.

Bij het monument ‘Baken van Vrijheid’ is besloten om vanwege het slechte weer, de toespraken in de Van Gogh Kerk, te laten plaats vinden. Wel werd door burgemeester Joyce Vermue een krans gelegd.

(Gemeente Zundert) Na het ontsteken van het vuur, door lopers vanuit Zundert naar Rijsbergen gebracht, waren we 2 minuten stil. Daarna werden kransen gelegd, verzorgden de gildes de vendelgroet. Sint Cecilia verzorgde samen met Unanime de muziek. Een bijzondere en gedenkwaardige herdenking. Na bijna 80 jaar zijn zorgen over conflicten wereldwijd nog van alledag. Onze Oekraïense inwoners zongen een lied waar hoop uit sprak. In de toespraak had de burgemeester, het over hoe de Zonnebloem voor hun een symbool van verzet is en voor ons dichterbij huis ook een waardevolle betekenis heeft.)

Bericht van Burgemeester Joyce Vermue.

Gisterenavond vond de officiële, gemeentelijke herdenking plaats bij het herdenkingsmonument naast de St. Bavokerk in Rijsbergen. Na het ontsteken van het vuur, door lopers vanuit Zundert naar Rijsbergen gebracht, waren we 2 minuten stil. Daarna werden kransen gelegd, verzorgden de gildes de vendelgroet. Sint Cecilia verzorgde samen met Unanime de muziek. Een bijzondere en gedenkwaardige herdenking. Na bijna 80 jaar zijn zorgen over conflicten wereldwijd nog van alledag. Onze Oekraïense inwoners zongen een lied waar hoop uit sprak. In mijn toespraak had ik het over hoe de Zonnebloem voor hun een symbool van verzet is en voor ons dichterbij huis ook een waardevolle betekenis heeft.

Toespraak burgemeester: https://www.zundert.nl/…/toespraak-burgemeester-vermue…

Fotoalbum: https://myalbum.com/album/rFAKR2oonASw/?redirect=1…