(Bron / foto’s: Ballonvaartmaken.com / Christian Rombouts)

Na een succesvolle eerste editie verwachten we op 17 augustus de tweede editie van het Ballonspektakel in samenwerking met de Rijsbergse Vliegerdagen. We gaan ervoor zorgen dat we de lucht boven Rijsbergen weer mogen kleuren met de diverse luchtballonnen. Naast de vrolijke kleuren zijn er ook dit jaar weer een aantal bijzondere vormen terug te vinden, maar daarover later meer.

Zelf meevaren?

Net als vorig jaar is het weer mogelijk om zelf mee te varen met een van de ballonnen. Je kan ook een eigen mandje met piloot afhuren. Informeren en reserveren kan eenvoudig via www.ballonvaartmaken.com/ballonspektakel, info@ballonvaartmaken.com of 076-2055268. Wij heten u alvast van harte welkom. Ook is het mogelijk om een van de medewerkers van Ballonvaartmaken.com aan te spreken bij de Rijsbergse Vliegerdagen.

Hoe gaat het in zijn werk

Een ballonvaart is een bijzondere belevenis. ‘s Middags wordt er gekeken of het weer geschikt is om te ballonvaren. En als dat zo is, dan zal er rond 18:00 verzameld worden voor de eerste briefing. De piloten nemen dan de vluchtdetails en het weer door. Kort daarna zal iedereen naar de juiste ballon begeleid worden en kan het avontuur beginnen.

Zij zijn groot ….

Zij zijn groot en ik is klein, en da’s niet eerlijk. Een bekende uitspraak van het beroemde kuikentje Calimero. Vorig jaar was hij al aanwezig als mini-luchtballon, dit jaar zal de grote variant opstijven vanaf het Ballonspektakel. En dat niet alleen, hij heeft ook zijn vriendinnetje Priscilla meegebracht. Daarnaast is net als vorig jaar het beertje De Max weer aanwezig en vaart er weer een pot snoepjes door de lucht. Daarnaast hebben we nog een aantal andere leuke verrassingen in petto. Ook zal er als het weer het toe laat tijdens de lichtjesavond nog een nightglow zijn. De ballonnen worden verlicht door de branders wat voor een prachtig schouwspel zal zorgen.

Hierbij nog enkele beelden van vorig jaar.