(Bron/foto: Wethouder Wesley van Steen)

Ik ben verheugd om aan te kondigen dat het project Steunouder nu ook van start gaat in onze Gemeente Zundert! Dit prachtige initiatief, opgezet door Surplus, biedt kinderen van 0 tot 13 jaar een fijne en veilige omgeving waar ze een dagdeel per week kunnen doorbrengen met een steunouder. Dit geeft hun ouders de broodnodige tijd voor zichzelf.

Wat doet een Steunouder?

Een steunouder is een vrijwilliger die een kind één of twee dagdelen per week opvangt. Dit kan variëren van samen leuke activiteiten ondernemen tot gezellig thuis spelletjes spelen. Hiermee bieden ze niet alleen het kind een gastvrij thuis, maar ook een verademing voor de ouders.

Waarom Steunouder?

Ouders hebben niet altijd een netwerk om op terug te vallen, wat kan leiden tot stressvolle situaties die nadelig zijn voor de ontwikkeling van een kind. Met een steunouder voorkomen we de inzet van zwaardere zorg en bieden we tijdige ondersteuning.

Surplus Welzijn Zundert zoekt een Coördinator!

Voor dit project zoekt Surplus een enthousiaste coördinator voor 8 uur per week. Ben jij iemand die vrijwilligers kan werven, gesprekken met ouders kan voeren en de juiste koppelingen kan maken? Dan zijn zij op zoek naar jou!

Meer weten? Bekijk de vacature op werkenbijsurplus.nl en draag bij aan dit waardevolle project.

Doe mee en maak een verschil in het leven van een kind en zijn gezin!

Voor vragen kunt u contact opnemen met Surplus via Judith van de Kamp op 06 – 425 18 550 of judith.vandekamp@surplus.nl.

Laten we samen onze kinderen een veilige en gelukkige toekomst bieden!