(Bron/foto: Repair cafés ZundertSurplus)

Na een korte zomerstop gaan de Repair Cafés in Zundert en Rijsbergen weer van start. In Rijsbergen is de start op donderdag 19 september aanstaande en in Zundert op zaterdag 5 oktober aanstaande. Iedereen is wederom van harte welkom om langs te komen met kapotte huishoudelijke apparaten, kleding of andere artikelen. De vrijwilligers van het Repair Café gaan er graag mee aan de slag.

Het Repair Café Rijsbergen is donderdag 19 september geopend van 13.30 uur tot 16.00 uur in ’t Rijserf. Tot 15.30 uur worden reparaties aangenomen. Het Repair Café in Zundert is zaterdag 5 oktober geopend van 10.00 tot 13.00 uur in het Pluspunt bij het Nonnekeshof aan de Burgemeester Manderslaan. Reparaties zijn welkom tot 13.30 uur.

Goede resultaten

Ten opzichte van de eerste helft 2023 is het aantal reparaties verdubbeld. Totaal werden 193 reparaties aangeboden. Deze grote stijging is volledig toe te wijzen aan de opening van een Repair Café in Rijsbergen en geeft aan dat het Repair Café een aanwinst is voor de gemeente Zundert.

Repair Cafés Zundert

Het Repair Café in de gemeente Zundert is gestart op 5 maart 2022.

Vanaf februari jl. is er het Repair Café Rijsbergen bijgekomen. Mooie initiatieven omdat er nog steeds veel spullen onnodig weggegooid worden. Ook dingen waar niks mis mee is en die na een soms eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn.

Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem.
Mensen weten niet hoe het moet en reparatiekennis verdwijnt snel. Daarom geven vrijwilligers samen met Zundertenaren spullen een tweede kans.
Goed voor het milieu en voor de portemonnee!

Bij het Repair Cafés zijn verschillende reparatiedeskundigen aanwezig.
Het Repair Café Zundert heeft een eigen website www.repaircafezundert.nl en zijn er allerlei plannen om nog meer activiteiten te ondernemen.