(Bron/foto’s: Zundert Breed)

Schoolproject Vloeiweide

Afgelopen 4 oktober is het exact 80 jaar geleden dat zich op landgoed De Vloeiweide te Rijsbergen een verschrikkelijk oorlogsdrama voltrok. Hierbij vonden de echtgenote van boswachter Neefs, 3 van hun kinderen en 13 verzetsmensen de dood.

Mede omdat het 80 jaar geleden is, ius er in 2024-2025 veel te zien en te horen over de vrijheid die wij in Nederland mogen genieten. Het is immers niet van zelfsprekend. Om ook de jeugd bewust te maken van onze vrijheid zijn er veel projecten in onze gemeente. Zo gaan de kinderen van scholen naar het monument De Vloeiweide en zijn ze vandaag onder de hoede van o.a. Mieke van Zundert. Daar mogen ze schilderen. De opdracht is wel om vrijheid uit te drukken.

Kunstenaars die ook betrokken zijn, zijn: Lily Knol, renate van dongen, Natalie Koeken, Bernadette Rijvers, Frans Ermens, Guido Tors.

Dit project is mede tot stand gekomen door veel vrijwilligers, Vfonds, het Cultuurfonds, Nederlands Veteraneninstituut en Gemeente Zundert

Heemkundekring De Drie Heerlijkheden, Stichting Cultuur Landgoederen Zundert, Stichting Hooghe Heerlickheyt Wernhout, Veteranen Stichting gemeente Zundert