Home Openstelling de Zwarte schuur

  Openstelling de Zwarte schuur

  271
  Kaart niet beschikbaar

  Datum/Tijd
  Date(s) - 17 september 2023
  10:30 - 16:00

  Locatie
  Landgoed de Pannenhoef

  Categorieën Geen Categorieën


  (Bron/foto: Brabants Landschap)

  Met een dagje naar de Pannenhoef maak je iedereen blij. Er is zoveel gevarieerde natuur, een rijke geschiedenis, een avonturenbos voor kinderen én gezelligheid rond de Zwarte Schuur.

  Met vers brood uit het bakhuisje

  Iedere 3e zondag van de maand van april tot en met oktober zijn de Zwarte Schuur en het bakhuisje geopend.

  • Gratis excursie: 11.00 en 14.00 uur. Duur circa 1,5 uur. Aanmelden is niet nodig, meld je op één van de twee tijdstippen bij de Zwarte Schuur.
  • Leuk dagje uit voor het hele gezin! Met Woody’s Avonturenpad en Vossenstreken wandelapp.
  • De Zwarte Schuur is goed bereikbaar met de fiets.
  • Kom je met de auto? Parkeer op één van deze parkeeplaatsen: Vaartven (Pannenhoefsebaan, Rijsbergen), De Bak (Ettensebaan, Zundert), Lokkerberg (Oosteindseweg, Rijsbergen) of De Ganger (Panhoefweg, Zundert). Vanaf deze parkeerplaatsen is de route naar de Zwarte Schuur bewegwijzerd.

  Voor kinderen

  Vorig jaar is er een nieuwe activiteit bij gekomen op het landgoed. Kinderen kunnen er actief op uit met de app Vossenstreken! Een superleuke wandelapp voor gezinnen die houden van een avontuurlijke en knotsgekke wandeling. Download thuis alvast de app op je telefoon, neem wat lekkers mee voor een gezellige picknick en kom ook naar de Zwarte Schuur!

  Brood bakken in het bakhuisje

  Naast de Zwarte Schuur staat een bakhuisje dat gerestaureerd is. Op de opengestelde zondagen wordt hier brood gebakken, op ambachtelijke wijze en met biologische ingrediënten. Rond het middaguur komt het verse brood uit de oven en kan iedereen een stukje komen proeven.

  Historie van de turfwinning

  In de Zwarte Schuur is een kleine tentoonstelling te bezichtigen over het gebied en de historie van de turfwinning en er zijn wandel- en fietsroutes verkrijgbaar.