Lieve inwoners, Beste Zundertenaren,Ik kom net thuis van een fijne wandeling door de Krochten. We kwamen langs ‘Oma’s kastje´ voor twee potjes heerlijke jam. Een onverwachts wandelend werkoverleg in plaats van thuis achter het scherm. Ik kan u ook verklappen dat ik sinds jaren weer piano ben gaan spelen. In deze tijd waar je de moed erin moet houden, zijn dit de lichtpuntjes waar je je even aan op kan trekken. Want de coronapandemie duurt lang. Dat vind ik ook.

Mensen zijn boos, verdrietig of somber.
En wat is het dan fijn om een uitlaatklep te hebben.Die broodnodige uitlaatklep is ook exact de reden dat ik als burgemeester de oproep volledig ondersteun om de terrassen te heropenen. Niet alleen voor de horecaondernemers die buitengewoon hard getroffen worden, maar bovenal voor ons allemaal om de ruimte op een verantwoorde wijze te herwinnen. Onze horecaondernemers hebben laten zien dat zij het heropenen van de terrassen goed kunnen organiseren en daar heb ik met hen als gastheer het volste vertrouwen in. Wij staan daarmee niet tegenover de ziekenhuizen, of de zorg, waar het nog steeds alle hens aan dek is. We staan naast de zorg.
Ik ben er van overtuigd dat we met het heropenen van de terrassen uiteindelijk minder risico nemen dan wanneer de ruimte elders gezocht wordt. Alhoewel de meningen hierover uiteenlopen, blijf ik begrip hebben voor ieders rol en positie. We doen het voor hetzelfde doel.En dat gezamenlijke doel blijft om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Zodat niet zoals nu veel reguliere zorg, voor mensen die deze zorg nodig hebben, uitgesteld wordt.

Het grootste aantal besmettingen ontstaat in onze regio op dit moment op het werk. Thuis werken waar het kan blijft het devies. Ook als het aantal gevaccineerde inwoners toeneemt en er straks hopelijk weer wat ruimte geboden wordt blijft voorzichtigheid van belang. Blijf geïnformeerd, handel ernaar, ga in quarantaine als dat moet en laten we met elkaar ons gezond verstand blijven gebruiken. Actuele en juiste informatie vindt u op www.rivm.nl en op www.rijksoverheid.nl.

En heeft u vragen over de situatie in Zundert? Kijk op onze website www.zundert.nl of bel naar 076-599 5600.Ik hoop oprecht dat we binnen enkele weken weer wat ruimte met elkaar herwonnen hebben. Laten we met elkaar in de tussentijd de kleine lichtpuntjes en mogelijkheden die er zijn blijven zien. Wat denkt u van ‘Heel Zundert bakt’ waarbij jongeren in de afgelopen maand taarten hebben gemaakt voor ouderen. Of de landelijke opschoonactie waar veel inwoners uit onze gemeente aan mee hebben gedaan. Ik weet zeker dat er nog veel meer lichtpuntjes zijn. Nu we elkaar minder vanzelfsprekend ontmoeten ga ik graag met u op pad. Want zoals ik in een eerdere brief al schreef. Ik mis het contact met u. Daarom nodig ik u uit. Wilt u een ommetje met mij doen? Een half uurtje samen wandelen in onze gemeente? We kunnen het hebben over iets waar u zich zorgen over maakt, een goed idee, een mooi initiatief of wat u maar bezighoudt. Misschien wilt u me wel uw mooiste plek in onze gemeente laten zien of iets waar u trots op bent?

Voor een afspraak kunt u bellen met tel. 076-5995600 en vragen naar het bestuurssecretariaat. Er wordt dan een ommetje samen in onze gemeente ingepland.En terwijl ik deze brief tot een afronding breng en voorzichtig weer mijn eerste noten op de piano speel denk ik aan Zundert, want daar brandt nog licht!

Joyce Vermue
Burgemeester van Zundert

Bron/foto: gemeente Zundert – Burgemeester J. Vermue)