Het wegdek in De Risten in Rijsbergen is al jaren in zeer slechte staat.
De buurtbewoners hebben al meerdere malen bij de gemeente geklaagd, maar tot op heden geen gehoor gekregen.
De tot nu toe gedane reparatie werkzaamheden zijn absoluut niet voldoende, binnen de kortste keren komen de steentjes weer los van het asfalt. Na een bezoek van de veegwagen ligt ook het trottoir vol met steentjes en wordt daardoor nog slechter begaanbaar. Steentjes  vliegen vaak weg als auto’s erover heen rijden en je moet maar hopen dat ze de geparkeerde auto’s op de opritten  niet raken.


Voor fietsers is het erg goed opletten dat je niet met je wiel in een gat schiet. Kortom het is al geruime tijd een gevaarlijke situatie.
De Risten is al jaren een straat met druk verkeer. Waarschijnlijk is het zelfs één van de drukste straten van de gemeente Zundert.
Zware tractoren en vrachtverkeer kunnen elkaar amper passeren en gebruiken als gevolg daarvan het trottoir, met als gevolg kapot gereden en scheef liggende tegels  wat niet ten goede komt aan de veiligheid van voetgangers.


Kortom de bewoners van de Risten kijken uit naar een complete herinrichting van de straat met nieuw wegdek en trottoirs. Aangezien tevens onderzocht dient te worden of verkeer beperkende maatregelen mogelijk zijn willen de bewoners nadrukkelijk betrokken worden bij de voorbereiding. Indien we nu niet betrokken worden zijn de kansen op inspraak voor de komende twintig jaren verkeken zo is de stelling.

(Bron: Rijsbergen digitaal)