In de gemeente Zundert opent op 11 mei het Taalhuis.
De plek waar iedereen terecht kan met vragen over lezen, schrijven en digitale basisvaardigheden.

Online Openingsfeest
De opening van het Taalhuis vieren we op dinsdagavond 11 mei (19:30-20:00 uur) online, samen met alle inwoners van de gemeente Zundert. Wethouder Sociaal Domein, Twan Zopfi opent via een livestream op Facebook het Taalhuis. Daarna is er een quiz en we eindigen met een interview waarin iemand vertelt over hoe het was om laaggeletterd te zijn. De opening bijwonen kan via de Facebookpagina van wethouder Zopfi (https://www.facebook.com/wethouderZopfi).
30 inwoners kunnen tijdens de opening een goodiebag winnen, met daarin een boek en leuke gadgets. Kom dus vooral kijken op 11 mei om 19:30!

Aanbod in de regio
Het Taalhuis is een inlooppunt waar inwoners terecht kunnen met vragen over lezen, schrijven en digitale basisvaardigheden. Wil je meer weten over de mogelijkheden om je Nederlands te verbeteren of over het volgen van een computercursus? Loop dan eens binnen bij het Taalspreekuur in de bibliotheek in Rijsbergen. En kom meer te weten over het (digi)taalaanbod in de gemeente Zundert. Het spreekuur is elke maandag van 14:00-16:00 uur in de bibliotheek van Rijsbergen (Koutershof 6). Of mail naar taalhuiszundert@bibliotheekwb.nl. Ook beginnen, als het door de coronamaatregelen weer mag, de volgende cursussen en oefengroepen:

Klik&Tik
De Klik&Tik cursus is een basiscursus voor het leren omgaan met computers.De gratis computercursus is op maandagochtend 09:30-11 uur in de bibliotheek van Rijsbergen (Koutershof 6).

Taalmaatjes
Surplus heeft ongeveer twintig Taalmaatjes die je helpen bij het leren van de Nederlandse taal, het lezen van brieven en het begrijpen van dagelijkse dingen. Wil je graag oefenen met een Taalmaatje? Bij het Taalspreekuur kunnen ze je hiermee helpen.

Taalcafé
In het Taalcafé kun je op een ongedwongen manier Nederlands praten met anderen. Zo leer je de Nederlandse taal beter en leer je ook nieuwe mensen kennen. Het Taalcafé wordt om de week gehouden. Het is op woensdagavond van 19:30 tot 21:00 uur in de St. Anna school in Zundert.

Taaloefengroep
Mensen die de Nederlandse taal graag willen leren, kunnen zich aanmelden voor een Taaloefengroep. Je gaat dan samen met andere cursisten en een vrijwilliger aan de slag. Je kunt je hiervoor aanmelden tijdens het Taalspreekuur.

Bij interesse kan er al een kijkje genomen worden in de bibliotheek van Rijsbergen waar het Taalspreekuur plaats zal vinden. Mail dan naar m.gritter@bibliotheekwb.nl voor een afspraak.

(Bron/foto: Zundertbreed-Taalhuis Zundert)