Zaterdag 8 mei ontving Marion van Bergen een Koninklijke Onderscheiding. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Beeldend kunstenaar Van Bergen ontving de Koninklijke Onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de culturele ontwikkeling in Zundert. Ze stond aan de wieg van Stichting Beeldend Centrum Zundert en de Corso Academie. Daarnaast heeft ze zich jarenlang ingezet voor het Steendrukmuseum in Valkenswaard en het Vogel Revalidatie Centrum Zundert.

Mevrouw Van Bergen is beeldend kunstenaar. Ze schildert, tekent en is graficus, waarbij ze zich bezighoudt met houtsneden, lithografie en steendrukken. Sinds de oprichting in 1998 is ze betrokken bij Stichting Beeldend Centrum Zundert. De eerste vier jaar als penningmeester en sinds 2016 lid van het bestuur. Mevrouw Van Bergen is vrijwillig docent bij verschillende cursussen die de stichting aanbiedt. Ook organiseert ze verschillende activiteiten, zoals de kunstroute Zundert, het Schilderfestival en exposities.

Mevrouw Van Bergen heeft een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van de Corso Academie. De Corso Academie biedt startende ontwerpers een basis aan creatieve vaardigheden. Ze stomen een nieuwe generatie klaar om de traditie van het corso door te zetten. Mevrouw Van Bergen heeft mede de voorwaarden geschept om de Academie vorm te geven. Bovendien verzorgde ze  lessen, zoals tekenvaardigheid en werken met materialen.

Verder is mevrouw Van Bergen wekelijks bij Steendrukmuseum Valkenswaard, waar ze demonstraties in steendrukken geeft en workshops begeleidt. Ook is ze betrokken bij het Vogelrevalidatiecentrum als verzorger voor de dieren. En heeft ze een serie portretten gemaakt bij haar oude werkgever Avoord in de vorm van een kunstproject.

(Bron: gemeente Zundert – Foto’s : Charles van Campenhout/zundertbreed)