Op zondag 1 augustus namen de Sint Franciscus Parochie uit de regio Rucphen en de Parochie Christus Koning uit Zundert afscheid van 2 pastorale beroepskrachten. Pastor Rob van Sambeek die al anderhalf jaar met pensioen is, heeft de laatste 4 jaar van zijn arbeidzame leven in onze regio gewerkt.

Hij zag het zelf letterlijk en figuurlijk als een godsgeschenk dat hij in 10 kerken mocht werken die in een prachtige, landelijke omgeving lagen. Pastor Gerard Damen is precies 8,5 jaar voor beide parochies actief geweest. Vooral zijn bijdragen aan de communievieringen waren belangrijk, maar ook het poppenspel dat hij samen met zijn vrouw Ineke heeft gespeeld voor de kinderen met Kerst en Pasen, zal velen nog lang heugen.

In een sfeervolle viering in de Bavokerk te Rijsbergen, waar beide parochies goed vertegenwoordigd waren, werd dankbaarheid jegens beide pastors getoond en werd hen veel gezondheid, geluk en Gods zegen gewenst voor de toekomst.

(bron/foto’s : zundert breed/charles van campenhout)