Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer Corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.

Actiedagen in Rijsbergen, Zundert en Klein-Zundert
De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Van 27 oktober t/m 4 november a.s. kunt u in Rijsbergen op twee locaties kleding en schoenen -die u niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt- inleveren.
Dit kan bij mevr. Riet Hereijgers aan de Warande 14 en bij mevr. Elly van Rijckevorsel aan de Bredaseweg 18. Zij zullen dan uw goederen -geheel coronaproof- in ontvangst nemen.
Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.

Van 25 oktober t/m 4 november a.s. kunt u in Zundert en Klein-Zundert op vijf locaties terecht om uw kleding en schoenen in te leveren.

Dit kan in Zundert bij mevrouw Braspenning aan De Brug 42.
In Klein-Zundert kunt u terecht bij de familie Jochems aan de Eldertstraat 20, bij mevrouw Peeters aan de Hulsdonkstraat 2, bij mevrouw Pinxteren aan de Ettensebaan 17 en bij mevrouw van der Kloot aan de Burgemeester Kievitslaan 39.

Landelijk duurt de actieperiode van 13 september t/m 11 november. Dan wordt er op diverse locaties in heel Nederland (voor langere tijd) kleding ingezameld. Deze data en adressen vindt u op de website www.samskledingactie.nl.

Uw steun is onbetaalbaar
Een financiële bijdrage van € 75.000,- biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren! Met uw steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.
We hopen samen met u hiervoor te kunnen zorgen.

Projecten
Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd? Of wilt u misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie.nl.

(Bron/foto: Samskledingactie/zundertbreed)