(Bron: Bode zundert – Foto: Charles Luijten)
Door Charles Luijten,

De Rijsbergse afdeling van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) verliest in de persoon van Harry van den Enden een gedreven medebestuurder. Donderdag nam de vrijwilliger officieel afscheid

Na twee jaar kon KBO Rijsbergen eindelijk weer haar jaarvergadering houden. Die begon met een kerkelijke viering waarin diaken Jan van Steenhoven voorging. In de agenda was het afscheid van bestuurslid Harry van den Enden opgenomen. Laatstgenoemde zou ongetwijfeld als vrijwilliger bij de KBO zijn doorgegaan, ware het niet dat gezondheidsredenen een sta in de weg stonden.

Organisatietalent

Van den Enden kwam op 63-jarige leeftijd in 2013 aan de bestuurstafel van de KBO. Hij ontpopte zich als een zeer gedreven bestuurslid dat met de tijd meeging. Hij zette samen met secretaris Jac van Oers binnen de KBO een computercursus op, wat een schot in de roos was gezien het grote aantal enthousiaste deelnemers.
Niets dan woorden van lof waren er van voorzitter Gerard Kuypers. “U toonde uw organisatietalent onder meer in de reizen die u organiseerde, ontspanningsdagen, fotosessie, en het plaatsen van rubrieken op internet.
Na uw operatie in Tilburg vanwege een hersentumor was het voor u niet mogelijk al dat werk te kunnen voortzetten.
Wij als KBO-leden zijn u veel dank verschuldigd, wij verliezen in u een gedreven bestuurder,” aldus voorzitter Kuypers.