(Bron/foto: gemeente Zundert)

Een groep inwoners van 50 jaar of ouder hebben in de afgelopen weken een vitaliteitscheck gedaan. Zo kregen zij inzicht in hoe fit en vitaal zij zijn. Daarnaast ontvingen inwoners persoonlijk advies.

De gemeente Zundert wil alle inwoners de mogelijkheid bieden om te sporten, te bewegen en gezond te leven. De jaarlijkse vitaliteitscheck is hier onderdeel van. De vitaliteitscheck is er voor inwoners van 50 jaar en ouder. Tijdens de check doen zij eerst een aantal testen en vullen een vragenlijst in. Daarna worden de resultaten besproken en ontvangen zij persoonlijk advies. De vitaliteitscheck is gratis.

De vitaliteitscheck gaat om de hele gezondheid

Tijdens de check kijken we naar de fysieke gezondheid én komen onderwerpen als voeding, meedoen en mentale gezondheid aan bod. “Dat is het mooie van de vitaliteitscheck. Professionals kijken naar de totale gezondheid van een persoon. Want fit zijn, goed in je vel zitten en anderen ontmoeten zijn allemaal even belangrijk voor een gezond en gelukkig leven,” aldus wethouder Sport, Twan Zopfi.

In 2019 vond de eerste vitaliteitscheck plaats

André Rennen uit Zundert deed toen samen met zijn vrouw mee. “Wij wilden weten hoe vitaal we nog zijn. De vitaliteitscheck gaf ons de bevestiging dat we allebei het actieve leven, in en rondom huis, nog heel goed aan kunnen. Dat is prettig om bevestigd te krijgen. En dan ga je met een blij gevoel de deur uit”. André voegt eraan toe om, daar waar het kan, samen te gaan: “Dan weet je van elkaar wat je aan kan en hoe vitaal je samen bent, om zo de juiste keuzes te maken”.   

Over de vitaliteitscheck

De vitaliteitscheck heeft plaatsgevonden op 24 november en 1 december en was georganiseerd in lijn met de coronamaatregelen. Dit betekent dat de mensen zich inschreven voor een tijdsblok, verspreid over een paar dagen en een mondkapje droegen. Binnen korte tijd zaten alle 80 tijdsblokken vol, en ontstond er een wachtlijst.

De vitaliteitscheck is een samenwerking tussen de gemeente Zundert, buurtsportcoach Zundert, Froehling Fysiotherapie, Praktijk Kevenaar Fysiotherapie, diëtistenpraktijk Jolanda Peeters, We do Healthy en Better Bodies.