(Bron/foto: gemeente Zundert)

De bibliotheek in Rijsbergen start in december met het Informatiepunt Digitale Overheid. Dit is een landelijk initiatief waar inwoners hulp krijgen bij het digitale contact met de overheid. Er komt ook een loket voor de Vraagwijzer Zundert, zodat inwoners ook in de bibliotheek hun vragen over zorg, welzijn en werk kunnen stellen.

Medewerkers van de Vraagwijzer Zundert en het Informatiepunt Digitale Overheid helpen inwoners op weg met vragen en verwijzen waar nodig door naar lokale organisaties. Gemeente Zundert en de Bibliotheek West-Brabant slaan hiervoor de handen ineen om ook minder zelfredzame inwoners dicht bij huis te ondersteunen. Vanaf december start het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in de Koutershof in Rijsbergen. Iedere 2e woensdag van de maand is er ook een medewerker van de Vraagwijzer Zundert. Al deze hulp is gratis, ook als je geen lid bent van de bieb.

“We willen inwoners zoveel mogelijk ondersteuning geven zodat ze zelfstandig kunnen meedoen in de maatschappij. Het Informatiepunt Digitale Overheid en de Vraagwijzer Zundert zijn twee heel mooie initiatieven die hier aan bijdragen. Maak er vooral gebruik van, want deze mensen zijn er voor u,” aldus wethouder Sociaal Domein, Twan Zopfi.

Over het informatiepunt Digitale Overheid

Het Informatiepunt Digitale Overheid is al beschikbaar in meer dan 200 bibliotheken in Nederland. Inwoners kunnen hier hulp krijgen met zaken van de overheid die je zelf online moet regelen. Want steeds meer zaken met de overheid regel je via internet. Zoals belastingen, rijbewijs verlengen, huurtoeslag regelen, en AOW aanvragen. Meer dan 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid helpen ze je graag. Je kunt je hier ook aanmelden voor computercursussen. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekwb.nl/IDO.

Over de Vraagwijzer Zundert

Heb jij een vraag over zorg, welzijn, werk of opvoeden? Zoek je hulp voor jezelf of iemand anders? Stel jouw vraag bij de Vraagwijzer Zundert. Je kunt zonder afspraak binnenlopen op werkdagen van 09:00-12:30 uur aan de Markt 1 in Zundert. Vanaf januari is de Vraagwijzer ook iedere tweede woensdag van de maand aanwezig in de bibliotheek in het Koutershof in Rijsbergen. Dit is van 14:30 tot 16:30 uur. Meer informatie vind je op www.vraagwijzerzundert.nl