(Bron/foto: gemeente Zundert)

Drie inwoners gaan op vrijwillige basis aan de slag als energiecoach. Een energiecoach geeft aan mede inwoners gratis informatie en tips over energiebesparing in huis. De drie energiecoaches hebben een training gevolgd en zijn nu klaar om van start te gaan.

Net voor de zomer van 2021 ging de gemeente Zundert op zoek naar energiecoaches. Vrijwilligers die zich in willen zetten voor hun buurt en kansen zien om energie te besparen in elk huis. De eerste drie zijn inmiddels gekozen en hebben de basistraining afgerond. Dit zijn Barry Joosen, Rene de Theije en Rinus Voermans. Zij starten nu met afspraken bij mensen thuis om samen te kijken wat er, vaak op een simpele manier, beter kan op het gebied van energiebesparing. Er zijn al een aantal afspraken gepland. De energiecoaches stellen zichzelf uitgebreid voor op de website van het Regionaal Energieloket.

Lokale energiecoaches passen heel goed in onze gemeente waar wij samen al vertrouwd zijn om elkaar te helpen. Ik wens de drie energiecoaches heel veel succes toe, en ik hoop dat ze veel inwoners kunnen adviseren over energiebesparing in huis”, aldus wethouder Johan de Beer.

Een energiecoach, wat is dat?

Energiecoaches zetten zich in voor energiezuinig wonen. De energiecoaches hebben volop ervaring vanuit hun werk of omdat zij zelf thuis al flink aan de slag zijn met het verduurzamen van hun woning. De energiecoaches geven gratis informatie en tips over energiebesparing aan inwoners uit hun eigen buurt.

Een afspraak inplannen

Dat kan via de website van het Regionaal Energieloket.