(Bron: internetbode – Foto: Jan Stads P4P)

Door: Addo Sprangers

Een mix van generaties, ervaring en veel enthousiasme. Dat zijn de trefwoorden die CDA Zundert hanteert bij de presentatie van haar kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De lijsttrekker was al bekend. Dat is de huidige wethouder Twan Zopfi, portefeuillehouder sociaal domein, sport, cultuur en onderwijs.

Nummer twee op de lijst is Jacqueline Aarts-van den Kieboom die jaren lang werkzaam was als leerkracht op basisschool Sint Bavo in Rijsbergen. Als adjunct-directeur gaf zij later mede vorm aan de oorbereiding van de nieuwbouw van de Rijsbergse basisschool.
Momenteel is ze directeur van basisschool De Hasselbraam in Etten-Leur en begeleidt ze voor Stichting Katholiek Primair Onderwijs Etten-Leur (SKPOEL) de onderwijskwaliteit.

Jacqueline Aarts-van den Kieboom, sinds drie jaar voo rzitter van de Zundertse afdeling van het CDA,is vorige maand tot raadslid benoemd.
Daarvoor was ze actief als burgerlid.

Wesley van Steen staat op nummer drie. Als vader van drie kinderen, voorzitter van atletiekvereniging DJA en docent bij Curio staat hij middenin de Zundertse samenleving. Vanwege de personeelstekorten in het basisonderwijs, helpt hij regelmatig basisschool Zonnebloem uit de brand als invalkracht.

Ervaring en jong elan

De ervaring en continuïteit van de lijst wordt ingevuld door Jan Aarts. Hij staat op de vierde plaats. Jan heeft in zijn arbeidscarrière alle takken van het onderwijs gezien. Als actief lid van de KBO staat hij mensen bij met raad en daad. Na zijn wethouderschap stortte hij zich vol enthousiasme op het raadswerk gestort en daar gaat hij graag nog vier jaar mee door.

Het jong elan komt van de 18-jarige Lotte Gommers. Deze rechtenstudente stelt zich leergierig op en staat klaar om haar generatie een stem te geven in de gemeenteraad. Ze is actief lid van voetbalvereniging Zundert en eveneens binnen het Bloemencorso. Naast haar studie werkt ze bij De Moerse Bossen. Als nieuweling is zij geplaatst als vijfde op de kieslijst.

Op de zesde plaats vinden we in de persoon van Frits Bait nog een actieve corsobouwer. De afgelopen vier jaar is hij als burgerlid actief geweest. In het dagelijks leven is Frits Bait actief in de verzekeringsbranche gericht op levensverzekering en pensioen. Samen met de andere kandidaten op de lijst gaat dit zestal zich inzetten voor de gemeenschap van Zundert.