Op de foto: Links wethouder de Beer met wethouder Schotanus (rechts) van Alphen aan de Rijn, tijdens de overdracht in November 2021. Foto Marco Magielse

(Bron: gemeente Zundert – Foto Marco Magielse)

De coronapandemie brengt nog steeds veel onzekerheid met zich mee. Daarom wordt de Nationale Viering Boomfeestdag verplaatst van 16 maart naar woensdag 16 november 2022. Dit hebben Stichting Nationale Boomfeestdag, gemeente Zundert (gastgemeente 2022) en Treeport BCT Partners BV samen besloten.

Tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag is er namelijk naast het buitenprogramma (het planten van de bomen), ook sprake van een uitgebreid binnenprogramma met workshops en presentaties voor de honderden kinderen en volwassenen. In maart is het risico te groot dat we nog altijd moeten werken met de 1,5-meter afstand en een veel lager aantal gasten.

Wij gaan ons als gastgemeente voorbereiden op de viering in november. Namens de gemeente Zundert mocht ik al even proeven van de nationale viering, tijdens de Boomfeestdag in Alphen aan de Rijn. Een geweldige ontvangst en een warme overdracht. Kortom; de lat ligt hoog voor Zundert!” aldus Johan de Beer, wethouder Duurzaamheid. 

16 maart wordt lokaal wel gevierd

Uiteraard laat de Stichting Nationale Boomfeestdag 16 maart zeker niet ongemerkt voorbij gaan. Scholen, gemeenten, natuurorganisaties, NME-centra en andere bomenfans staat het vrij om te kiezen. Zij kunnen hun Boomfeestdag, binnen de dan geldende Coronarichtlijnen, op woensdag 16 maart vieren en/ of aansluiten op 16 november, tijdens de aftrap van het Boomfeestseizoen 2022-2023.

En natuurlijk kun je op elke willekeurige andere dag in het Boomfeestseizoen een Boomfeestdag vieren. Vergeet dan niet jouw Boomfeestdag aan te melden via boomfeestdag.nl/doemee. Iedere boom telt…!

Lokale Boomfeestdag in de gemeente Zundert

Binnen de gemeente Zundert organiseren diverse partijen op 16 maart een lokale Boomfeestdag. Stichting Nationale Boomfeestdag zal op deze dag het voorgaande Boomfeestseizoen symbolisch afsluiten en vooruitblikken naar de Boomfeestdag activiteiten in 2022. 

Kijk voor meer informatie op: www.boomfeestdag.nl

Vorig artikelPater Luk verlaat meersel-dreef
Volgend artikelThomas de Ridder nieuwe hoofdtrainer VVR.