(Bron/foto: gemeente Zundert)

Op dinsdag 25 januari 2022 werden verschillende adressen gecontroleerd in Oosterhout, Etten-Leur en Zundert. Deze bestuurlijke controle werd uitgevoerd door de gemeenten in samenwerking met de politie. In totaal werden er 39 adressen gecontroleerd.

Resultaten

In Zundert werden 6 locaties gecontroleerd. Hierbij werd in een pand aan de Bredaseweg gestolen gereedschap gevonden en een persoon op verdenking hiervan aangehouden.
In Oosterhout werd op 4 locaties gecontroleerd. Hier werd illegale bewoning geconstateerd waarop gehandhaafd wordt.
29 Locaties werden gecontroleerd in Etten-Leur, hier werden gelukkig geen misstanden aangetroffen.
 

Stopheling.nl

Controleer voor je iets tweedehands koopt of het aangeboden product bij de politie als gestolen geregistreerd staat via de website van Stop Heling. Je bent strafbaar wanneer je gestolen spullen koopt terwijl je had kunnen weten dat ze gestolen zijn.

Registreer je waardevolle spullen. Hiermee vergoot je de kans dat je ze na diefstal terug krijgt. Dit kan gemakkelijk van een handige app waarmee je de serienummers van de spullen kunt registreren. Ook eigendommen zonder serienummer kan je hierin registeren, met een foto. De app vind je ook via website van Stop Heling.
 

Aanpakken en tegengaan van criminele activiteiten is een taak van ons allemaal

Georganiseerde criminaliteit pakken we samen aan. Ook bij deze controles zijn we geholpen door tips van inwoners, waarvoor dank. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunnen worden gemeld bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via de website van Meld Misdaad Anoniem. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.


Baroniegemeenten werken samen in het BIT

De gemeenten Oosterhout, Zundert, Etten-Leur, Alphen-Chaam/Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen en Geertruidenberg, werken in deze acties samen als het Baronie Interventieteam (BIT). Hierbij sluiten ook andere overheidspartners aan als politie, Douane en Belastingdienst. Hierdoor is de slagkracht groter en is er in korte tijd meer zicht en inzicht over een groter gebied. De partners werken samen in Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland-verband om gezamenlijk het zicht op en inzicht in ondermijnende activiteiten te vergroten, deze te analyseren en aan te pakken. Zo treden overheden samen op tegen georganiseerde criminaliteit en ondersteunen ze eigenaren en verhuurders bij het versterken van hun weerbaarheid.