(Bron/foto: politie.nl)

Politiemensen hebben maandag 7 februari 2022 rond 21.00 uur op het Marijkeplein in Etten-Leur twee mannen aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning.

De mannen, een 28-jarige man uit Tholen en een 27-jarige man uit Utrecht, worden ervan verdacht die avond geprobeerd te hebben in te breken in een woning aan de Ettenseweg in Rijsbergen. Ze zijn voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. De politie kon de mannen op het spoor komen dankzij de hulp van een oplettende getuige.

De politie kreeg maandagavond omstreeks 19.45 uur de melding dat een bewoonster van een woning aan de Ettenseweg in Rijsbergen twee mannen had betrapt die probeerden in te breken in haar woning. De mannen waren er vervolgens te voet vandoor gegaan en daarna in de Oranjestraat in een auto gestapt en weggereden.
Een oplettende getuige wist het kenteken te noteren, waarna de vrouw de politie waarschuwde.

Kort na het opnemen van de aangifte zag een politie-eenheid de auto met het opgegeven kenteken rijden in Etten-Leur. Toen de inzittenden de auto op het Marijkeplein parkeerden, zijn ze aangehouden op verdenking van poging woninginbraak. Ze hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden dinsdag verhoord.