(Bron: internetbode – Foto: Addo Sprangers)
Door: Addo Sprangers

De Gemeente Zundert maakt werk van het verbeteren van de voetgangersoversteekplaatsen (VOP’s) in de verschillende kernen. Aan de Prinsenstraat in Zundert, ter hoogte van de Molenstraat, stak wethouder Patrick Kock donderdagochtend een handje toe bij het plaatsen van een draaibare zweepmast.

In 2021 deed de gemeenteraad het verzoek te kijken naar het verbeteren van de VOP’s in de Prinsenstraat, ter hoogte van respectievelijk de Molenstraat en de Veldstraat. Eerder vroeg Dorpsraad Rijsbergen twee VOP’s in de Sint Bavostraat veiliger in te richten (ter hoogte van respectievelijk de Kerkakkerstraat en de Lagestraat) én een extra VOP aan te leggen (ter hoogte van de Boerenbond). Deze verzoeken worden nu gecombineerd.

Extra verlichting

De twee VOP’s in de Prinsenstraat én drie in de Sint Bavostraat – waarvan dus één nieuwe – worden voorzien van extra verlichting. Voetgangers kunnen deze verlichting activeren met een drukknop. Zo zijn zij beter zichtbaar voor automobilisten. De verlichting wordt aangebracht op zogeheten draaibare zweepmasten, welke ervoor zorgen dat met een kleine ingreep bijvoorbeeld corsowagens en carnavalswagens eenvoudig doorgang kunnen krijgen. De VOP’s in de Prinsenstraat in Zundert worden eerst aangepakt. Daarna zijn de VOP’s in de Sint Bavostraat in Rijsbergen aan de beurt.