(Bron/foto: Rijsbergen Digitaal)

Op zaterdag 12 maart 2022 vond het Lichtjesfestival plaats, georganiseerd door de Rijsbergse Vliegerdagen.

In eerste instantie zou het plaats vinden op 11 december 2021, maar vanwege corona maatregelen ging dat niet door en werd verplaatst naar 29 januari 2022, maar helaas ook dit kon niet doorgaan vanwege de lockdown.
Maar op 12 maart was het dan zover. Een samenwerking tussen Amarant Rijsbergen en de Stichting Rijsbergse Vliegerdagen.
Al vroeg in de ochtend werd begonnen met de opbouw op het leijakkerplein bij het dorpshuis. Een 30 tal vliegeraars waren afgereisd naar Rijsbergen om hun creaties te tonen.

Om 19.00 uur werden de lichtjes ontstoken en kwamen de eerste bezoekers binnen. Het Lichtjesfestival werd bijzonder goed bezocht. Eindelijk weer een buiten evenement.
De kinderen genoten van Olav, Anna en Elsa, En er was een echte “vlieger”auto waar je in kon zitten om een leuke foto te maken. Tommy Turtle, de twee schildpadden van 3 meter hoog waren ook naar Rijsbergen gekomen. Mattie de Vries had zijn dolfijnen meegenomen, en Steve Goudeseune uit het belgische Vlamertinge had natuurlijk Sparky bij. Alle deelnemers hadden zich bijzonder ingespannen om er een geweldige avond van te maken, en dat  is zeer zeker gelukt.

Ook waren er optredens van Tomodachiktaiko.nl, japanse trommels die voor een geweldige sfeer zorgde.
Een fantastisch lichtspektakel, duizenden led lampjes die branden en een prima sfeer op het leijakkerplein.
Kijk op www.rijsbergsevliegerdagen.nl voor meer foto’s.

Op 20 en 21 augustus 2022 vinden de 12e Rijsbergse Vliegerdagen plaats aan de Tiggeltsestraat 13 in Rijsbergen. Hou onze website in de gaten voor actuele informatie  of  wordt lid van onze facebookgroep .
 www.rijsbergsevliegerdagen.nl
of facebook #rijsbergsevliegerdagen.