(Bron/foto: internetbode)

Vol trots kan de organisatie van VVR 90 melden dat ze erin zijn geslaagd, de bekendste Nederlandse straatvoetballer Soufiane Touzani naar de velden van VVR te laten komen!

De laatste jaren is deze bekende balgoochelaar veelvuldig te zien  in diverse tv programma’s. In zijn eigen programma Tiki Taka Touzani  laat hij zien dat hij over meer techniek beschikt dan menig wereld bekende profvoetballers. Vanwege zijn blessure zal hij bijgestaan worden door een lid van “Los Barrenderos”. Een team straatvoetballers  waarmee Touzani momenteel het voetballen op straat weer probeert onder de aandacht te krijgen. Iets wat vroeger heel gewoon was en zo diverse talenten naar voren bracht. Door de huidige veranderde maatschappij spelen kinderen minder vaak op straat, iets wat Touzani een gemis vindt voor de ontwikkeling van de techniek van de kinderen.

Daarom is gestart met project FC Straat. FC Straat is de grootste voetbalclub van Nederland die alle voetballers en voetbalsters nog meer plezier biedt en ze ondersteund om de beste versie van zichzelf te worden. VVR onderkent zeker ook deze huidige verandering en gaat samen met zowel Touzani en Los  Barrenderos hieraan vooraf en tijdens de feestweek extra aandacht aan besteden. Er zullen in april diverse voorrondes plaats gaan vinden binnen de jongste jeugd t/m 12 jaar waarbij op woensdag 11 mei van onze feestweek onder het toeziend oog van Touzani, de finales zullen worden gespeeld.

Voor de oudere jeugd zullen er 1:1 toernooitjes worden gespeeld waarna de winnaars hiervan op deze woensdag tegen de speler van Los Barrenderos mag spelen wat ongetwijfeld tot zeer komische situaties zal leiden. Dit alles uiteraard op een pannaveldje net zoals vroeger, de gewone stenen ondergrond. Heel bijzonder natuurlijk om dit te mogen doen tegen de meeste bekende straatvoetballers van Nederland! Houd 11 mei ook vrij en kom tussen 17.00 en 18.00 uur kijken naar deze baltovenaars op sportpark De Laguiten in Rijsbergen!

Deze hele feestdag staat ook in het teken van de VVR jeugd. Er zullen diverse spelen klaar staan en de parkeerplaats wordt omgetoverd tot 1 groot Beachsoccer plein waar diverse velden zullen worden aangelegd met uiteraard een Beachbar welke geheel zal worden aangekleed in de strandsfeer.