(Bron: internetbode – Foto: Anko Gils)
Door: Charles Luijten

Vorig jaar moest de 40ste editie van de Bonte Avond – een initiatief van CV De Aopelaanders – vanwege het coronavirus worden afgeblazen. Dit jaar werd het evenement, normaal gesproken op het programma in de aanloop naar carnaval, zekerheidshalve verplaatst naar april. Editie nummer 41 werd goed ontvangen.

Na even te zijn weggeweest vanwege de coronapandemie konden de voorstellingen dit jaar dus eindelijk weer doorgang vinden. Er werd en programma gebracht dat breed van inhoud was omdat niet alleen gebeurtenissen uit het eigen dorp Rijsbergen de revue passeerden. Er zat vaart in het spel, de spelersgroep was tekstvast en de goed verzorgde lichtbeelden kwamen bij het publiek prettig over.

Al met al waren de voorstellingen tot nu toe meer dan de moeite waard was te bezoeken. “ Ik heb mij vanavond uitstekend weten te amuseren,” liet burgemeester Joyce Vermue na afloop van de voorstelling donderdag in een uitverkocht gemeenschapshuis Koutershof weten. “Ik had de show achteraf bezien niet willen missen.
Het was bij De Aopelaanders dan ook gezellig toeven.”

De Bonte Avond-werkgroep moet overigens op zoek naar een nieuwe regisseur aangezien Bart Haast en Mark Koeken te kennen hebben gegeven het stokje over te willen dragen. “Zoiets moet je op tijd doen,” aldus Haast.