(Bron/foto: gemeente Zundert)

In het nieuwe schooljaar start een nieuwe kinderraad. De kinderraad wordt gevormd door kinderen uit de gemeente Zundert die in de groepen 6, 7 of 8 zitten. De aanmeldprocedure loopt tot en met 31 mei.

De kinderraad denkt mee hoe de gemeente nog leuker kan worden, vooral voor kinderen! De kinderen verzamelen onderwerpen en ideeën op school of in hun buurt. Daaruit ontstaat een top 5 ideeënlijst waarmee de kinderraad in dat schooljaar aan de slag gaat. De kinderraad komt ongeveer 6 keer per jaar samen. De kinderraad wordt geleid door de kinderburgemeester.

In 2021 ging de eerste kinderraad van de gemeente Zundert van start. Burgemeester Vermue vertelt hierover: “De eerste kinderraad bruiste van de ideeën. Het is heel verfrissend om naar hun kijk op de gemeente te luisteren. Een kinderraad is eigenlijk een must voor iedere gemeente”.

De kinderraad gaat over dingen die je zelf hebt bedacht

‘Het is leerzaam, je komt op plekken waar je anders niet komt, je mag overal je mening over geven en je ontmoet veel nieuwe mensen!’ Aldus de huidige kinderraad. De afgelopen dagen bracht burgemeester Vermue samen met kinderburgemeester Max Gommers en kinderraadsleden, een bezoek aan de basisscholen om de kinderraad te promoten en nieuwe leden te werven.

Kinderen kunnen zich tot en met 31 mei aanmelden

Dit doen ze door een video op te nemen waarin ze vertellen waarom ze lid willen worden. En wellicht ook waarom ze graag kinderburgemeester willen worden. Op onze webpagina over de kinderraad staat hoe kinderen zich kunnen aanmelden.