Foto: Rijsbergse Vliegerdagen
Foto: Rijsbergse Vliegerdagen

(Bron/foto: Rijsbergse Vliegerdagen)

Na 2 jaar “vliegerstilte” in Rijsbergen, gaan we op 20 en 21 augustus  2022 voor de 12e keer de Rijsbergse Vliegerdagen organiseren.
Bestuur en vrijwilligers kijken er naar uit. Ook de deelnemers, velen van hun hebben elkaar 2 jaar niet gezien vanwege de corona maatregelen.  Het belooft weer een weekend te worden volop gezelligheid  in de weilanden aan de Tiggeltsestraat in Rijsbergen,
Ook dit jaar stelt de Familie Machielsen de weilanden weer ter beschikking, waar we uiteraard erg blij mee zijn. Immer waar vind je zoveel ruimte, waar niet al te veel bomen zijn, in verband met de windomstandigheden.
In 2022 gaat er wel veranderen. Het nachtvliegeren wordt vervangen door een lichtjesavond.
Op 12 maart is er een kleinschalige lichtjesavond geweest bij het dorpshuys op het leijakkerplein in Rijsbergen. Een 30 tal deelnemers waren aanwezig. Een geweldig succes.

Waarom het nachtvliegeren vervangen?
In de 11 jaar dat we de nachtvliegershow hebben gedaan hadden we 1x wind gehad, de andere jaren moesten we de vliegers over het veld lopen wat niet het gewenste resultaat had.  Hierdoor liep het vaak uit en moest het publiek lang wachten.
 
Lichtjesavond wil zeggen dat we op de zaterdagavond heel het veld gaan voorzien van zoveel mogelijk lampjes. Vliegers worden door middel van ventilatoren opgeblazen en voorzien van licht. Ook worden stokvliegers voorzien van led lampjes.  En bij voldoende wind staan er uiteraard ook verlichte vliegers in de licht.
Op het veld is een “lichtroute” die je kunt lopen, nu zijn het geen 30 deelnemers zoals op 12 maart maar meer dan 300 deelnemers ! Kortom een zee van licht !
Duizenden lichtjes, speciale lichtspots en nog veel meer, ………..een lichtjesfestival.
Laat je verrassen en kom op Zaterdagavond vanaf 20.00 uur naar de Rijsbergse Vliegerdagen.
De Rijsbergse Vliegerdagen zijn op zaterdag 20 en Zondag 21 augustus 2022.
Zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur
Zondag van 10. 00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie kijk op www.rijsbergsevliegerdagen.nl
Facebookgroep
Instagram
Twitter